Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κατήγγειλε το techno party στην ΕΕ ο Μαυρίδης-«Διασώστε το μοναστήρι από τους ιερόσυλους»

  08/04/2021 14:08
Κατήγγειλε το techno party στην ΕΕ ο Μαυρίδης-«Διασώστε το μοναστήρι από τους ιερόσυλους»

Κατήγγειλε το techno party στην ΕΕ ο Μαυρίδης-«Διασώστε το μοναστήρι από τους ιερόσυλους»

  08/04/2021 14:08

Καταγγελία στα ευρωπαϊκά όργανα, για το techno party, που στήθηκε σε αρμενικό μοναστήρι στα κατεχόμενα, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν ξέφρενο πάρτι σε κατεχόμενο μοναστήρι-Καταδίκη θρησκευτικών ηγετών

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κύπρο, ομάδα νέων στο βόρειο κατεχόμενο έδαφος της  Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργάνωσε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στο ιστορικό Αρμενικό Μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου (Sourp Magar) το οποίο βρίσκεται στον τουρκοκρατούμενο Πενταδάκτυλο, περιοχή δάσους Χαλεύκας. Η εκδήλωση ηχογραφήθηκε και ανέβηκε στο YouTube στις 7 Απριλίου 2021.

Σημειώνει πως «το Sourp Magar είναι ένα Αρμενικό Μοναστήρι του 11ου αιώνα, που ιδρύθηκε από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία στη μνήμη του Αγίου Μακαρίου με τεράστια θρησκευτική και πολιτιστική σημασία. Είναι το πιο σημαντικό μέρος λατρείας και προσκυνήματος για την αρμενική κοινότητα της Κύπρου και το μόνο Αρμενικό μοναστήρι στην Κύπρο. Δυστυχώς, λόγω της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής και των εν γένει διώξεων, το Μοναστήρι έχει υποχρεωτικά εγκαταλειφθεί από το 1974,  αλλά χρήζει άμεσης προστασίας, ανακαίνισης και πλήρους αποκατάστασης».

Ο κ. Μαυρίδης υποδεικνύει στην Επιτροπή ότι η περίπτωση του Αρμενικού Μοναστηριού αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της γενικότερης κατάστασης σε εκατοντάδες εκκλησίες στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα της συστηματικής πολιτικής της Τουρκίας και του υποτελούς καθεστώτος της για καταστροφή χριστιανικών μνημείων και χώρων θρησκευτικής λατρείας. Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διασφαλιστεί η προστασία και συντήρηση του συγκεκριμένου μοναστηριού όπως επιβάλλει το πλαίσιο διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων και βάσει της πρόσφατης ενημέρωσης για σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας