H δημιουργική ιδέα που καινοτομεί επιβραβεύεται

Επιβραβεύονται για 15η χρονιά οι καλύτερες, πιο καινοτόμες και ξεχωριστές ιδέες που υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται μέσα από τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Η διοργάνωση των Βραβείων έχει καταστεί πλέον θεσμός και αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για τις πλέον επιτυχώς εφαρμοσμένες πρακτικές κι ενέργειες σε κυπριακές επιχειρήσεις κι οργανισμούς που αποδεικνύουν συνάμα πρωτοπορία.

Ο θεσμός απευθύνεται σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Πτηνοτροφία, Αλιεία, Εξόρυξη Μεταλλευμάτων κλπ.), στον Τομέα Μεταποίησης (Βιομηχανία, Ενέργεια κλπ.), στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών (Τουρισμός, Χρηματοοικονομικά, Εκπαίδευση, Επικοινωνία κλπ.) και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Δημόσιες Υπηρεσίες, Τοπικές Αρχές, Ημικρατικοί Οργανισμοί, Κρατικές Υπηρεσίες). Ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας της ΟΕΒ έχει τεθεί κάτω από την αιγίδα του  Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας, και Ψηφιακής Πολιτικής. Στηρίζεται επίσης έμπρακτα από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Μέσα από την διοργάνωση επιβραβεύονται συνολικά πέντε επιχειρήσεις και οργανισμοί. Οι βραβεύσεις αφορούν στον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα, στον τομέα παροχής υπηρεσιών και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ ο θεσμός από το 2020 έχει εμπλουτιστεί με το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας, με απώτερο στόχο την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Όσες επιχειρήσεις ή οργανισμοί υλοποίησαν κάποια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ιδέα, μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τον φετινό διαγωνισμό των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας της ΟΕΒ. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 11η Ιουνίου 2021. Οι αιτήσεις  πρέπει να είναι δεόντως συμπληρωμένες και να παραδοθούν στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΒ: Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων 4, 2000, Στρόβολος, Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.innovationaward.oeb.org ή να επικοινωνήσετε με την ΟΕΒ, στο τηλέφωνο 22 643 000.

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, και Ψηφιακής Πολιτικής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)