Το ΔΣ Δήμου Λευκωσίας υιοθέτησε το προσχέδιο Μνημονίου για αναζωογόνηση παλιάς πόλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας υιοθέτησε σε συνεδρία του την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, το προσχέδιο του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, σκοπός του μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση και ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μερών για τη μελέτη και εφαρμογή τρόπων ανάπτυξης της παλιάς πόλης.

Μεταξύ άλλων το προσχέδιο του μνημονίου προνοεί την μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο κτήριο της Φανερωμένης (πρώην παρθεναγωγείο), την εξέταση κατάλληλων κτηρίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ή και άλλων ιδιοκτητών και τρόποι αξιοποίησης τους με το Δήμο ή το Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, πανεπιστημιακών σχολών ή και άλλων εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών, τη σύνδεση του ιστορικού πυρήνα με τους χώρους του Πανεπιστημίου στη λεωφόρο Καλλιπόλεως και της Πανεπιστημιούπολης στην Αγλαντζιά, μέσω της επέκτασης του δικτύου των μικρών λεωφορείων του Δήμου.

Σύμφωνα με το Δήμο Λευκωσίας, για την υλοποίηση του Μνημονίου Συναντίληψης θα συσταθεί Ομάδα Εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Διεύθυνσης ΕΠΣΑ, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως του Δήμου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Αρχιεπισκοπής.

Η Ομάδα Εργασίας θα ετοιμάσει λεπτομερές Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μνημονίου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας, η μεταφορά πανεπιστημιακών σχολών και η δημιουργία φοιτητικών εστιών στην παλιά πόλη υπήρξε διαχρονικό αίτημα του Δήμου Λευκωσίας προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»