Παρουσίαση προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων προς μαθητές σε μη σχολικό χρόνο

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο, παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Υπουργειο, σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιεί ένα πρόγραμμα, μια αναγκαιότητα η οποία προέκυψε εν μέσω πανδημίας, με τη λειτουργία του προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων, του Ψηφιακού Σχολείου, σε μαθητές/μαθήτριες διάφορων βαθμίδων, σε μη σχολικό χρόνο.

«Στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας πολυεπίπεδα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, προσφέρουμε θεματικές που είναι οριζόντιες, άπτονται πολλών γνωστικών αντικειμένων και ικανοποιούν διαγνωσμένες ανάγκες για τους μαθητές/μαθήτριες. Σκοπός μας να δώσουμε στα παιδιά όλων των βαθμίδων πρόσθετες, πολύτιμες γνώσεις», ανέφερε.

Όπως είπε, στην πρώτη αυτή φάση θα προσφερθούν από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούνιο, κάθε Σάββατο, δίωρες παρουσιάσεις σε θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, Οδικής Ασφάλειας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ψυχολογικής ενδυνάμωσης των παιδιών, Επιχειρηματικότητας και Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, θέματα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης – Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και σε θέματα υγείας, ποικίλων εξαρτήσεων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σημείωσε πως η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών είναι εθελοντική και προέτρεψε όσο το δυνατόν περισσότερους και περισσότερες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και τους γονείς και κηδεμόνες  τους, επίσης. Πρόσθεσε ότι οι θεματικές του προγράμματος στην πορεία θα εμπλουτισθούν και διευρυνθούν. Παράλληλα ανέφερε πως το Υπουργείο φροντίζει για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα προσφέρεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις σχολικής εκπαίδευσης, την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους και ευχαρίστησε  ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών καθώς και σε όλους τους παρουσιαστές των θεματικών ενοτήτων.

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά την επόμενη σχολική χρονιά, σε συνθήκες που όλοι ευχόμαστε να είναι ελεύθερες από την πανδημία, βάζοντας γερά θεμέλια για τη ψηφιακή εκπαίδευση που χτίζουμε για τον τόπο μας», κατέληξε.

Τέλος, εγκαινιάζοντας την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, ευχαρίστησε την κα. Παναγιώτα Χατζηττοφή, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εισηγήτρια του πολύ σημαντικού και επίκαιρου θέματος σχετικά με την Ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και  τους μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή τους.

Με το μάθημα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» εγκαινιάστηκαν τα διαδικτυακά μαθήματα

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3 Απριλίου, η σειρά διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), σε μη σχολικό χρόνο, με έμφαση σε οριζόντιες σύγχρονες θεματικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα διαδικτυακά μαθήματα αποτελούν πολύ καλή ευκαιρία για μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων, για την ενημέρωσή τους και την καλλιέργεια οριζόντιων δεξιοτήτων.

Όπως αναφέρεται, το πρώτο διαδικτυακό μάθημα, με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΥΠΠΑΝ για την προώθηση της χρήσης του Διαδικτύου με ασφάλεια και υπευθυνότητα και την ενδυνάμωση δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων μαθητών/μαθητριών.

Στο πλαίσιο του πρώτου αυτού μαθήματος, το οποίο προσφέρθηκε από την Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Παναγιώτα Χατζηττοφή,  οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις δυνατότητες αλλά και για τους κινδύνους του Διαδικτύου, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός, η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, η Πολύωρη Ενασχόληση και η Διαδικτυακή Αποπλάνηση. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, παρουσιάστηκαν στους/στις μαθητές/μαθήτριες αποτελεσματικές πρακτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των σχετικών κινδύνων. 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου χαιρέτισε την διαδικτυακή συνάντηση και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της διδασκαλίας σε σύγχρονα θέματα που προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του μη σχολικού χρόνου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»