Σκόνη, συννεφιές και βροχές στο μενού του καιρού-Δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται από τη Δευτέρα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, από αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αλλά το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά συννεφιασμένος. Το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το πρωί στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και το πρωί στα νοτιοανατολικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αρχικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, αργά το απόγευμα και το βράδυ. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή άνοδο.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 3 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας