Βρέθηκε ομαδικός τάφος σκύλων-Βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν

Ομαδικός τάφος σκύλων εντοπίστηκε σε χωριό της Λευκωσίας σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων τα οποία φαίνεται να βασανίστηκαν και να κακοποιήθηκαν πριν την θανάτωσή τους. Ζητούν την ίδια στιγμή να εφαρμόζονται παραδειγματικά εξώδικα στους υπεύθυνους ενώ κάνει λόγο και για την Αστυνομία Ζώων για την οποία εδώ και χρόνια φωνάζουν να δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, «με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκε για την εύρεση ομαδικού τάφου σκύλων σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Τα ζωντανά όχι μόνο θανατώθηκαν, αλλά βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν πριν το τραγικό τους τέλος».

Συνεχίζοντας τονίζουν ότι είναι γι’ αυτά τα περιστατικά που εδώ και χρόνια φωνάζουν και καλούν τους αρμόδιους να δημιουργήσουν επιτέλους την «Αστυνομία των Ζώων». «Αντί να δημιουργηθεί ένα φιλοζωικό σώμα με αστυνομικές εξουσίες - που να ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα φαινόμενα βάρβαρης μεταχείρισης των ζώων - η Κυβέρνηση αρκέστηκε σε ημίμετρα, μετονομάζοντας ένα αριθμό αστυνομικών που ήδη είχαν αναλάβει ως επιπρόσθετο καθήκον τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων».

Τέλος το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις πράξεις. «Είναι καιρός  να εφαρμόζονται παραδειγματικά εξώδικα στους παραβάτες και η δίωξη τους να είναι άμεση. Καλούμε την Αστυνομία να εξετάσει άμεσα το νέο περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης ζώων και να φέρει τον δράστη ή τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο».

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα