Πέραν των 48 χιλιάδων ευρώ δόθηκαν από τις ΒΒ σε οργανώσεις καρκινοπαθών

Το χρηματικό ποσό των 48,119 ευρώ, που συγκεντρώθηκε μετά από φιλανθρωπική ποδηλασία, παρέδωσε σήμερα η διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων, στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο, μια ευχή».

Η ποδηλασία είχε οργανωθεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση των ΒΒ και ξεκίνησε από τη Λεμεσό, με τερματισμό την Αμμόχωστο.

Σήμερα το πρωί, σε σεμνή τελετή στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, ο Διοικητής των Βάσεων, υποστράτηγος Rob Thomson, παρέδωσε τις επιταγές στους δυο φιλανθρωπικούς συνδέσμους, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως, «πέρσι ποδηλατήσαμε 153 χιλιόμετρα και συγκεντρώσαμε πάνω από 48,000 ευρώ για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη εδώ στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι αυτό «είναι απόδειξη της φιλίας μας και της συνεργασίας μας με τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ήταν, συνέχισε, «πραγματικό προνόμιο να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ένα όνειρο, μια ευχή` και με αυτήν την μικρή πράξη, ελπίζουμε να κάνουμε λίγο καλύτερη τη ζωή αυτών που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Μπέτη Αντωνιάδου, ανέφερε πως αποτελεί χαρά και συγκίνηση που « παρά τις δυσκολίες που διανύουμε όλοι, ο κόσμος για ακόμη μια φορά μας αγκάλιασε και πρόσφερε στο συνάνθρωπο του».

« Εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Βρετανικές Βάσεις, στον Διοικητή και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τους ποδηλάτες, τους συνδέσμους , τις κοινότητες και τις εταιρείες που στήριξαν την όλη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οικονομική στήριξη των υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας που παρέχει δωρεάν  ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου εδώ και 50 χρόνια», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μια ευχή», Γιώργος Πενηνταέξ, ευχαρίστησε τον Διοικητή και τον Αρχηγό της Αστυνομίας των ΒΒ, αλλά και όλους τους ποδηλάτες, σημειώνοντας πως ««τα χρήματα αυτά έρχονται σε μια εποχή που δυσκολευόμαστε πάρα πολύ, λόγω του κορωνοϊού και δυστυχώς, ο καρκίνος δεν γνωρίζει  ούτε κορωνοϊούς, ούτε πανδημίες, αλλά ούτε χειμώνες και καλοκαίρια».

Με αυτά τα χρήματα, συνέχισε, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες ευχές παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και να βοηθήσουμε οικονομικά τις οικογένειες τους, ιδιαίτερα αυτές που πρέπει να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

« Τέτοιες ενέργειες και τέτοιες δραστηριότητες τις εκλαμβάνουμε εμείς οι εθελοντές ως μια κινητήρια δύναμη για να προχωρήσουμε», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Πενηνταέξ.

Επιταγή 2,500 ευρώ παρέδωσε επίσης ο κοινοτάρχης Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου, στον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο, μια ευχή», χρήματα που συγκεντρώθηκαν από συναυλία που διοργανώθηκε πέρσι στην κοινότητα.

Ο κ.Προδρόμου κάλεσε όλο τον κόσμο, με όποιον τρόπο μπορεί, να συνεισφέρει στους συνανθρώπους μας και ειδικά στα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη