Τρίτη 20 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη

  30/03/2021 11:33
Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη

  30/03/2021 11:33

Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ απονεμήθηκε στην ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για την αδιάλειπτα ενεργή, σταθερή παρουσία της και την πολυδιάστατη προσφορά της στη θεατρική ζωή της Κύπρου.

Η πολύχρονη πορεία της περιλαμβάνει σημαντικές θεατρικές ερμηνείες από μία ευρεία γκάμα ρεπερτορίου, διδασκαλία νέων ηθοποιών, καθώς και σκηνοθεσίες θεατρικών έργων. Με αδιάπτωτη ενέργεια συμμετέχει μέχρι σήμερα σε αξιοσημείωτες παραγωγές – με τον ίδιο ζήλο πάντοτε και την ίδια φρεσκάδα στη σκηνική της παρουσία. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον σημαντικό σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία κατά την οποία ενστερνίστηκε με τόλμη και εμπιστοσύνη την ιδιαίτερη προσέγγισή του στο αρχαίο δράμα, δίνοντας μια καθηλωτική ερμηνεία στο ρόλο της Εκάβης από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Για το έτος 2020 ξεχωρίζουν οι δύο ερμηνείες της στον θεατρικό μονόλογο «Μια Ζωή Γερμανική» του Κρίστοφερ Χάμπτον, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, και στο έργο «Οι φάλαινες τον Αύγουστο» του Ντέιβιντ Μπέρι, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.

Στο πρώτο καθήλωσε το κοινό, κατορθώνοντας με την ερμηνεία της να ζωντανέψει το τέρας του ναζισμού μέσα από την εξομολόγηση μιας φαινομενικά αφελούς, απλής γυναίκας. Στο δεύτερο έργο, έχοντας μαζί της στη σκηνή καταξιωμένους συνεργάτες, μας έδωσε μια συγκινητικά τρυφερή ερμηνεία, ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στο δράμα και στην πιο χιουμοριστική θεώρηση των πραγμάτων.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη συνεχίζει να υπηρετεί τη θεατρική τέχνη με ζηλευτή προσήλωση, σκληρή δουλειά, δεχόμενη τις προκλήσεις της, προσφέροντας μεγάλες στιγμές στο κοινό.

 

Σημ: Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν προσέλθει στα  γυρίσματα με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ελέγχου ταχείας ανίχνευσης Covid-19

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας