«Εκατομμύρια τρίχες, για κάποιους απλά τρίχες... Κάποιοι όμως τις έχουν ανάγκη»

Είναι από αυτές τις στιγμές, που μια μικρή πράξη μπορεί να σου προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα και ταυτόχρονα να σου αποδείξει, ότι τίποτα δεν χάθηκε και όταν υπάρχει θέληση, ο καθένας από εμάς μπορεί. Μια μικρή πράξη, που στα μάτια κάποιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, μπορεί να αποτελέσει τεράστια.

Μια τέτοια πράξη, ήταν και η κίνηση από την κομμώτρια Αντωνία Νικοδήμου από την Πάφο, η οποία με ένα αλλιώτικό, όμορφο και συγκινητικό τρόπο επέλεξε να προσφέρει μια βοήθεια και να τονώσει τη ψυχολογία, ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, η Αντωνία Νικοδήμου σε διάστημα λιγότερο των 64 ημερών, κατάφερε να μαζέψει 64 πλεξούδες από πελάτισσες της και τις δώρισε στο «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα». Τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια, το κομμωτήριο της Αντωνίας Νικοδήμου, σε συνεργασία και με συναδέλφους της και άλλα κομμωτήρια, συλλέγει μαλλιά από τις πελάτισσες της και τα δωρίζει στο Ίδρυμα, ωστόσο αυτή τη φορά η όλη προσπάθεια ήταν αποκλειστικά δίκη της.

«Πολλά εκατομμύρια τρίχες, που για κάποιους μπορεί να είναι απλά τρίχες, όμως για κάποια άτομα αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στη ψυχολογία τους. Είναι ωραία να ευαισθητοποιείται ο κόσμος. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όμως με αυτό τον τρόπο είναι η δική μας βοήθεια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», είπε η Αντωνία Νικοδήμου μιλώντας στον REPORTER και στέλνοντας ηχηρά μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην κοινωνία. 

«Είναι η πιο μικρή προσφορά που μπορούμε να δώσουμε στον συνάνθρωπο μας. Δεν είμαστε επιστήμονες για να ανακαλύψουμε φάρμακα ή οτιδήποτε, αλλά ούτε είμαστε όλοι συμβατοί δότες. Αυτό το πράγμα, όμως, είναι το μικρότερο που μπορούμε να κάνουμε και είναι κάτι που μπορεί να γίνει από όλους μας. Δεν στοιχίζει κάτι να μεγαλώσουμε τα μαλλιά μας και να τα δωρίσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε έξι με εφτά μήνες παραδίνονται περίπου 60-100 πλεξούδες. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να μην ήταν τόσο πολλές, όμως τα τελευταία χρόνια είναι αυτή η συχνότητα μας».

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, όταν η Αντωνία Νικοδήμου είχε παροτρύνει πελάτισσες τις, να κόψουν λίγο παραπάνω από τα μαλλιά τους και να τα δωρίσουν.

«Όταν έρχονταν στο κομμωτήριο, τις παρότρυνα να κόψουν ένα με δύο πόντους παραπάνω τα μαλλιά τους και να τα δωρίσουν. Μετά άρχισε να γίνεται πιο γνωστό, έκοβαν και άλλοι συνάδελφοι και έρχονταν να μου τα δώσουν, αφού ήξεραν ότι συνεργάζομαι με το ‘’Καραϊσκάκειο Ίδρυμα’’. Το κομμωτήριο μου είναι σαν ένας σταθμός, μου φέρνουν τα μαλλιά και τα παραδίνω εγώ. Από πλευράς του κομμωτηρίου, έχω αρκετές πελάτισσες που το γνωρίζουν για χρόνια και μεγαλώνουν τα μαλλιά τους για αυτό τον σκοπό. Έρχονται για να τα κόψουν και να τα δωρίσουν».

Η συμβολή προς αυτή την προσπάθεια της Αντωνίας Νικοδήμου, κυρίως τα τελευταία χρόνια, άρχισε να γίνεται όλο και περισσότερο μεγαλύτερη, ωστόσο το πιο συγκινητικό είναι ότι υπάρχει αρκετή απήχηση από έφηβους και μικρά κορίτσια. 

«Παραδίνω εγώ προσωπικά τα μαλλιά στο ‘’Καραϊσκάκειο Ίδρυμα’’, το οποίο δίνει από πλευράς του τιμητικό δίπλωμα σε μωρά που προσφέρουν τα μαλλιά τους. Θεωρώ ότι είναι μια ώθηση για όλα τα μωρά να το κάνουν. Πολλές φορές τα ‘’έχουμε’’ με τους έφηβους ότι είναι μια γενιά που δεν προσφέρει, δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει αρχές. Εγώ αυτό που εισπράττω από τα παιδιά, είναι ότι έχουν ευαισθησίες και προσπαθούν για αυτό το πράγμα. Τα περισσότερα μωρά που μεγαλώνουν τα μαλλιά του και έρχονται να δωρίσουν είναι παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ειδικά τα κορίτσια που θέλουν να προσέχουν την εμφάνιση τους και να είναι ωραία, είναι σημαντικό για αυτά να δώσουν τα μαλλιά τους. Ένα μωρό μικρό θα το παροτρύνει ο γονιός του να το κάνει, όμως ένα μωρό που είναι στην εφηβεία είναι καθαρά απόφαση δική του, γιατί αφορά την εμφάνιση του. Δεν θα επηρεαστεί από το γονιό του, από μόνο το θα προχωρήσει σε αυτή την πράξη».

Δειτε Επισης

Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία