Περπάτησε στην Πλατεία Ελευθερίας και ενθουσιάστηκε με τα έργα ο Αναστασιάδης (pics)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο περιοδείας του σε αναπτυξιακά έργα και στη συνέχεια μετέβη στη συνοικία δημιουργικών επιχειρήσεων, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα, διότι η Λευκωσία αλλάζει και σημαντικές αλλαγές γίνονται σε όλες τις πόλεις, όμως νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για τη Λευκωσία γιατί με τη συμβολή από πλευράς Κυβέρνησης ενός ποσού 273 εκ. ευρώ για έργα για τον δήμο Λευκωσίας έχουμε συμβάλει ώστε σήμερα η πλατεία ελευθερίας, η κατασκευή της οποίας μπορεί να καθυστέρησε όχι εξαιτίας των δημοτικών Αρχών, των γνωστών περιπετειών που είχε, θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλη την Κύπρο σε συνδυασμό με τις οδούς Στασικράτους, Ευαγόρου, Μακαρίου, σε συνδυασμό με το Θέατρο, με το Μουσείο, με το ΓΣΠ».

«Πιστεύω ότι θα δώσουν μια άλλη όψη σε μια σύγχρονη πρωτεύουσα», σημειώνοντας πως η πλατεία ένα πραγματικά κόσμημα συνδέει την παλιά Λευκωσία με ένα σύγχρονο τρόπο με τη σύγχρονη Λευκωσία.

«Και αυτό ήταν ένα όραμα του φίλου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη που με τη βοήθεια και της Ευρώπης και κρατικών πόρων γίνεται κατορθωτό με την παρούσα δημοτική Αρχή και τη διακυβέρνηση, σε στενή συνεργασία να μπορούμε να κάνουμε τον κάθε πολίτη να νιώθει πραγματικά ότι ζει σε ένα περιβάλλον που του χρωστούσαμε και του αξίζει», ανέφερε.

 

  

 

  

 

«Επισκέφθηκα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας έργα που αλλάζουν την πόλη. Περπατήσαμε στην πλατεία Ελευθερίας. Ένα κόσμημα που συνδέει το παλιό με το νέο. Ο φίλος δήμαρχος με ξενάγησε στη ''Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων''. Αναζωογονείται το παραδοσιακό κέντρο. Στόχος η παλιά αίγλη, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

 

Δειτε Επισης

Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Μ. Χατζημανώλη: Στις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο