Έκλεισαν εκ νέου το Δημοτικό στο Δάλι-Ύψωσαν πανό και διαμαρτυρήθηκαν για τα ασφαλτικά

Στραμμένα στον τομέα της παιδείας είναι τα βλέμματα σήμερα, καθώς το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας των οργανωμένων γονέων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης έξω από το Προεδρικό. Ωστόσο, μία άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου βγήκαν και πάλι έξω από τις τάξεις και «φώναξαν» κατά των ασφαλτικών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνουν ξανά από τις τάξεις στο Δάλι-Ζητούν νέα παρέμβαση Αναστασιάδη για τα ασφαλτικά

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τις 7:30 το πρωί και διήρκησε δύο ώρες, με τους μαθητές να κρατάνε πλακάτ, ενώ είχαν τοποθετηθεί και πανό στα κάγκελα του σχολείου, τα οποία μαρτυρούσαν τη δυσφορία και την αγανάκτησή τους με το θέμα. Συγκεκριμένα, στα πανό έγραψαν «η υγεία των παιδιών μας υποθηκεύτηκε στα συμφέροντα των εργοστασίων», «τοξικός αέρας, προσοχή», «καύσιμα μέσα στα σπίτια μας».

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρέθηκε και η ηγεσία της ΠΟΕΔ, με την πρόεδρο Μύρια Βασιλείου, σε ανάρτησή της στο Facebook να αναγράφει πως η οργάνωση καλεί για άλλη μια φορά τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση προστατεύοντας την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών του Γ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, πριν να είναι αργά.

«Το δικαίωμα παιδιών και εκπαιδευτικών να φοιτούν και να εργάζονται σε πλαίσιο ασφάλειας και υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Χάρης Χαραλάμπους και τόνισε πως η απεργία των εκπαιδευτικών ήταν μία εισήγηση του διδασκαλικού συλλόγου και απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ. «Συμπαραστάτες τα παιδιά οι γονείς τους με στόχο τη μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τα βρήκαν για την επιστροφή των Γυμνασίων-Προχωρούν με διαμαρτυρία οι γονείς

Έξω από το Προεδρικό οι γονείς

Εξάλλου, το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση διαμαρτυρίας των οργανωμένων γονέων Μέσης και Δημοτικής, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Οι γονείς αναμένεται να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Κυβέρνησης, που αφορά στην αναβολή της επιστροφής των μαθητών των Γυμνασίων στα θρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και βγαίνουν στους δρόμους οι οργανωμένοι γονείς

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης είχε δώσει τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση, για αλλαγή της απόφασης αυτής, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, ωστόσο το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να λάβουν μέτρα. Παράλληλα, και οι γονείς Δημοτικής θα ενώσουν τις φωνές τους με τους γονείς μέσης, αφού θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση για κλείσιμο των Δημοτικών στη Λεμεσό, μέχρι το τέλος του μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό και οι οργανωμένοι γονείς της Δημοτικής

«Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι μαζί τη Δευτέρα και αντιδρούμε στη συγκεκριμένη απόφαση. Ως Διοικητικό Συμβούλιο, καλούμε όλους τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Δημοτικής Εκπαίδευσης, να παραστούν μαζικά στη διαμαρτυρία δείχνοντας την αντίδραση μας προς την απόφαση αυτή. Είναι υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση μέσα από σωστές διαδικασίες και πρωτόκολλα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη