Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεντροφυτεύσεις σε σχολεία από την ΑΚΤΗ και την πρωτοβουλία 100000 Trees in Paphos

  20/03/2021 11:41
Δεντροφυτεύσεις σε σχολεία από την ΑΚΤΗ και την πρωτοβουλία 100000 Trees in Paphos

Δεντροφυτεύσεις σε σχολεία από την ΑΚΤΗ και την πρωτοβουλία 100000 Trees in Paphos

  20/03/2021 11:41

Δεντροφυτεύσεις, με στόχο τη μεταλαμπάδευση περιβαλλοντικής συνείδησης, προωθεί και οργανώνει το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και η πρωτοβουλία «100 000 Trees in Paphos», που αποτελείται από ενεργούς πολίτες και σκοπό έχει την υλοποίηση μεγάλου project δεντροφύτευσης, στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Άννα Τσέλεπου, εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, και τον Ορέστη Μάτσα εκ μέρους της πρωτοβουλίας 100 000 Trees in Paphos για τη νέα προσπάθεια  μετέβησαν στο Γ`  Δημοτικό Σχολείου Αποστόλου Παύλου και μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού φύτεψαν 35 φυτά και δεντράκια καθώς και στο Κουπάτειο Δημοτικό Σχολείο 25 φυτά και δεντράκια.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ, η  δεντροφύτευση στο Κουπάτειο Δημοτικό έγινε με αφορμή μια μεγάλη χαρουπιά, που έπεσε από φυσικά αίτια. Κατόπιν τούτου, τα παιδιά μαζί με τη Διευθύντρια του Κουπάτειου, κα Μαρία Σούτζη, τους προσκάλεσαν να τους βοηθήσουν και να συμμετέχουν στη δεντροφύτευση. Στον χώρο φυτεύτηκαν 24 νέα δεντράκια με τη συμμετοχή των μαθητών και την πολύτιμη βοήθεια από τη Σχολική Εφορεία.

Οι Άννα Τσέλεπου και ο Ορέστης Μάτσας ανέφεραν πως ο  Σύνδεσμος Γονέων  του Δημοτικού Αποστόλου Παύλου έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για υιοθέτηση από πλευρά των παιδιών κοντινού πάρκου ευελπιστώντας σε θετικό αποτέλεσμα και στην δημιουργία μιας όασης πρασίνου. 

Το Κέντρο Μελετών ΑΚΤΗ και η Πρωτοβουλία 100 000 Trees in Paphos ευχαρίστησαν τα παιδιά, το προσωπικό των σχολείων και τους Συνδέσμους Γονέων για τη φιλοξενία και ανυπομονούν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, κατέληξαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας