Οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και βγαίνουν στους δρόμους οι οργανωμένοι γονείς

Τραβάνε τα πράγματα στα άκρα οι οργανωμένοι γονείς, αφού δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου στα σχολεία, νωρίτερα από ό,τι προνοεί το διάταγμα. Η Συνομοσπονδία Γονέων έχει ήδη μελετήσει τα πρώτα μέτρα αντίδρασης, την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται θετικό να συζητήσει νέα εισήγηση για τα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τα βρήκαν για την επιστροφή των Γυμνασίων-Προχωρούν με διαμαρτυρία οι γονείς

Το τεταμένο κλίμα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για μέρες, με τη Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης να βγαίνει στους δρόμους, για μία εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί, οι οργανωμένοι γονείς αναμένεται να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν για την αδικία, όπως λένε, απέναντι στους μαθητές των Γυμνασίων. H εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4:30 το απόγευμα.

Με σύντομη ανακοίνωσή τους, οι γονείς κάλεσαν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους μαθητές και άλλα οργανωμένα σύνολα όπως συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, «τόσο για τη δυσμενή διάκριση των μαθητών του Γυμνασίου και την παρατεταμένη παραμονή τους στο σπίτι όσο και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εκπαίδευση από την αρχή της σχολικής χρονιάς», ενώ τόνισαν πως όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης, δεν πρόκειται να παραμείνουν όπως διαμηνύουν στην πορεία διαμαρτυρίας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή των δεδομένων τις επόμενες ημέρες. Στο τραπέζι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντίδρασης, στους οποίους ενδεχομένως να συμβάλουν και οι μαθητές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου ένα από τα μέτρα που έχουν συζητηθεί, είναι να κλείσουν κάποιες σημαντικές αρτηρίες του οδικού δικτύου, από γονείς και μαθητές.

Όλα αυτά την ώρα που τα αρμόδια Υπουργεία παρουσιάζονται θετικά στο ενδεχόμενο να συζητήσουν κάποια νέα εισήγηση, εφόσον τεθεί ενώπιον τους, από τους ειδικούς. Αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, εναπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, δίνοντας έτσι ένα μικρό περιθώριο στους ειδικούς, να υποβάλουν οποιαδήποτε εισήγηση για αλλαγή στην απόφαση που αφορούν στην επιστροφή των μαθητών, τόσο των Γυμνασίων, όσο και των Δημοτικών στη Λεμεσό.

Ο υπουργός Παιδείας, επανειλημμένα, έχει τονίσει πως αυτό που η Κυβέρνηση θέλει είναι η φοίτηση των μαθητών με φυσική παρουσία στα σχολεία, στο βαθμό, όμως που αυτό επιτρέπεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Εξάλλου, οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής έχουν ήδη εξαγγείλει μέτρα, με το πρώτο να είναι επίσης πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό. Παράλληλα, δηλώνουν έτοιμοι για αποχή ακόμη και από την τηλεκπαίδευση, για κάποιο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Με βάση τα διατάγματα, η επιστροφή των μαθητών που παραμένουν στο σπίτι, θα γίνει στις 2 Απριλίου, αφού το διάταγμα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Μαρτίου και η 1η Απριλίου είναι εθνική αργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα