Δεν τα βρήκαν για την επιστροφή των Γυμνασίων-Προχωρούν με διαμαρτυρία οι γονείς

Δεν τα βρήκαν γονείς και Κυβέρνηση, όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων νωρίτερα από ό,τι προνοεί το διάταγμα, με αποτέλεσμα οι οργανωμένοι γονείς να τραβάνε το σκοινί στα άκρα.

Από το πρωί η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είχε επαφές με όλους τους αρμόδιους, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Μέσα από τις διαβουλεύσεις διαφάνηκε ότι είναι δύσκολο να επιστρέψουν οι μαθητές των Γυμνασίων στα σχολεία, από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν και η απαίτησή τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οργανωμένοι γονείς να προχωρούν στο επόμενο βήμα τους, που είναι η λήψη μέτρων. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται οι γονείς να βγουν στους δρόμους και να πορευτούν μέχρι και το Προεδρικό, όπου θα διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αυτή. Μέχρι στιγμής παραμένει, ωστόσο, άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η πορεία.

Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του στον Ant1, υπέδειξε πως επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η φοίτηση των μαθητών, όλων των σχολείων, με φυσική παρουσία, το συντομότερο δυνατό, στο βαθμό όμως που επιτρέπεται. 

«Τι εννοούμε στο βαθμό που επιτρέπεται; Αυτό εξαρτάται από τις εισηγήσεις και τις συστάσεις που γίνονται από τους ειδικούς. Την Τρίτη το πρωί είχα μία συνάντηση με τον κ. Τσιούτη, έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και τόνισα ότι η Συμβουλευτική Ομάδα θα έπρεπε να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα για τη λειτουργία των σχολείων. Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε νέα εισήγηση. Αν η Συμβουλευτική Ομάδα έχει να κάνει κάποια νέα εισήγηση, να την εξετάσουμε. Δεν γνωρίζω αν θα έχουμε νέα εισήγηση την ερχόμενη εβδομάδα, η συνεδρία του Υπουργικού θα γίνει την Τρίτη. Εξάλλου, η νέα εισήγηση πρέπει να γίνει στον υπουργό Υγείας, με τον οποίο είμαστε σε καθημερινή επαφή».

Όσον αφορά στην παράταση της σχολικής χρονιάς, ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε πως η κατάσταση είναι καλύτερη από την προηγούμενη χρονιά, ενώ υπέδειξε πως ήδη έχει κερδηθεί χρόνος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, λόγω της αναβολής των επισκέψεων και των εκδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποια νέα εισήγηση, όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών, από την Συμβουλευτική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου τόνισε πως «μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει νέα εισήγηση από την Επιτροπή για τα σχολεία. Εάν υπάρξει, θα την εξετάσουμε και θα πάρουμε άμεσες αποφάσεις». 

Εξάλλου, η απόφαση για αλλαγή των διαταγμάτων εναπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Προχωρούν με μέτρα και οι γονείς Δημοτικής

Παράλληλα, και οι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης προχωρούν με μέτρα. Η Ομοσπονδία Γονέων της επαρχίας Λεμεσού έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις της και δεν αποκλείουν ακόμη και τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό. Επίσης, οι γονείς δηλώνουν έτοιμοι να απέχουν τα παιδιά τους από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για κάποιο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου