Η συγκινητική πράξη της εξάχρονης Νικολέττας για τα παιδιά με καρκίνο (pics)

Είναι μόλις έξι ετών. Αντί να κάνει όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας της, περνά τον ελεύθερό της χρόνο φτιάχνοντας κατασκευές, ώστε να στηρίξει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Είναι ένα παιδάκι κι όμως έχει καταφέρει να καταλάβει την αξία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς. Έβαλε στόχο να μαζέψει λεφτά, για να τα δώσει στους «Μικρούς Ήρωες».

Ο λόγος για την εξάχρονη Νικολέττα, από τα Λιβάδια Λάρνακας, η οποία αποφάσισε να φτιάξει μολυβοθήκες από ανακυκλώσιμα υλικά, για να στηρίξει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η προσφορά σε όσους το χρειάζονται δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά.

«Η Νικολέττα συχνά έχει την ανάγκη να προσφέρει. Έχει κατά καιρούς χαρίσει τα παιχνίδια και τα ρούχα της που δεν χρειαζόταν σε άλλα παιδάκια. Θέλαμε κι εμείς ως γονείς να την ενισχύσουμε, οπότε όταν μαζέψαμε αρκετά τενεκεδένια δοχεία από το βρεφικό γάλα του αδερφού της αποφασίσαμε να φτιάξουμε κατασκευές και να τις χαρίσουμε στους συγγενείς μας», εξηγεί στον REPORTER η μητέρα της, Μαρία Παναγή.

Η αρχική ιδέα ήταν να προσφέρει αυτές τις κατασκευές σε μέλη της οικογένειάς της και τους φίλους της. Όμως, στη συνέχεια οι γονείς της αποφάσισαν να της μάθουν την σημασία της φιλανθρωπίας.

«Της προτείναμε αφού φτιάξουμε μολυβοθήκες με τα δοχεία που μαζέψαμε να τις πωλήσουμε στους συγγενείς μας και να δώσουμε όσα χρήματα μαζέψουμε στους Μικρούς Ήρωες. Η Νικολέττα ενθουσιάστηκε με αυτή την ιδέα και τώρα ανυπομονεί να βοηθήσει τα μικρά παιδάκια που το έχουν ανάγκη, για να αγοράσουν ό,τι χρειάζονται. Φάρμακα, παιχνίδια κλπ».

Αγκαλιάστηκε η ιδέα

Το οικογενειακό της περιβάλλον ενθουσιάστηκε με αυτή την ιδέα και βρέθηκε στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή. Η στήριξή τους είναι αυτό που την ωθεί να προχωρήσει και την ενθαρρύνει να συνεχίσει.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις ένα εξάχρονο παιδάκι να μαζεύει λεφτά και να μην τα χρησιμοποιεί για προσωπικό σκοπό. Της δίνουμε τα λεφτά και δεν μας λέει “τα θέλω για μένα, για τον κουμπαρά μου”. Τα βάζει κατευθείαν στο δοχείο για τους Μικρούς Ήρωες και ανυπομονεί να το γεμίσει για να το δώσουμε. Νιώθεις πολύ μικρός όταν βλέπεις πόσο πρόθυμο και διατεθειμένο είναι ένα παιδί να βοηθήσει άλλα παιδάκια που το έχουν ανάγκη. Όλοι μας πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τα παιδιά».

Η Νικολέττα είχε και προσωπική εμπειρία με παιδάκι που είχε καρκίνο. Ένα παιδάκι που το βοήθησαν οι Μικροί Ήρωες.

«Όλοι γνωρίζουμε είτε στο κοντινό είτε στο μακρινό μας περιβάλλον κάποιον μικρό μας φίλο που περνά δύσκολα. Η Νικολέττα για ένα χρονικό διάστημα προσευχόταν για ένα παιδάκι με καρκίνο, το οποίο σήμερα δόξα τω Θεώ είναι καλά. Της δώσαμε αυτό το παράδειγμα, όταν κάναμε αυτή τη δράση».

Η επιλογή του οργανισμού στον οποίο θα πήγαιναν τα χρήματα ήταν εύκολη. Το έργο των Μικρών Ηρώων είναι αξιέπαινο και σημαντικό. Μάλιστα, με την οικογένεια επικοινώνησαν και οι συνεργάτες του Λουκά Φουρλά, που τους μετέφεραν τις ευχαριστίες και τα μηνύματά του. Η μητέρα της Νικολέττας ξεκαθαρίζει ότι δεν ήξερε κάποιον από τον οργανισμό και ότι η επιλογή ήταν καθαρά για το έργο που παράγουν.

«Όλα τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά»

«Οι ενήλικες πρέπει να βλέπουμε αυτές τις πράξεις των παιδιών μας. Εγώ νιώθω πολύ περήφανη για την κόρη μου και ξέρω ότι κι άλλα παιδάκια, αυτής της ηλικίας μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα, που εμείς οι μεγάλοι ως θεατές, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα ενθαρρύνουμε και να τα επαινούμε. Είναι η ελπίδα μας, η σωτηρία μας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι σίγουρη ότι όλα τα παιδάκια μπορούν να κάνουν αυτά που έκανε η Νικολέττα και ακόμα περισσότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή