Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας εννιά στους δέκα-Τι θα ισχύει από την Πέμπτη

  09/03/2021 07:15
Ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας εννιά στους δέκα-Τι θα ισχύει από την Πέμπτη

Ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας εννιά στους δέκα-Τι θα ισχύει από την Πέμπτη

  09/03/2021 07:15

Σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας τους, για το 2021, τηρώντας κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα, που έθεσε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο είχε κάνει έκκληση στους πολίτες, όπως να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία μέρα, για να προχωρήσουν στις ανανεώσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος, Γιάννη Νικολαΐδη, παρότι απέμειναν άλλες δύο ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για ανανέωση, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Μαρτίου, εντούτοις, ανανεώθηκαν 572,297 άδειες κυκλοφορίας, από τις 650,000, που αναμένονταν, ένας αριθμός που σε ποσοστό μεταφράζεται στο 88%.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες περίπου ογδόντα χιλιάδες άδειες κυκλοφορίας, θα πρέπει να ανανεωθούν μέχρι και την Πέμπτη, αφού σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισμα του ποσού των δέκα ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας, που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Ο κ. Νικολαΐδης, απηύθυνε επίσης έκκληση, όπως «σε περίπτωση που κάποιος δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του, καλύτερα να δηλώνει ακινητοποίηση του, για να μην τρέχει η άδεια κυκλοφορίας και να πρέπει να την πληρώσει μετά».

Σημειώνεται πως όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους για το 2020, αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το 2021, θα πρέπει να υποβάλουν στο ΤΟΜ, ειδοποίηση για ακινητοποίηση του οχήματος. Η ειδοποίηση μπορεί να γίνει με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ 12Β. Σε αντίθετη περίπτωση, η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας, συνεχίζει να υφίσταται.

Εξάλλου, σε περίπτωση καταστροφής του οχήματος, θα πρέπει να υποβληθεί στο ΤΟΜ αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήματος (έντυπο ΤΟΜ 98Α), συνοδευόμενη από το «Πιστοποιητικό Καταστροφής». Το συγκεκριμένο έγγραφο, εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, ώστε να απαλλαγεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, από την ημερομηνία καταστροφής του οχήματος.

Για όσους ακόμη να ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας τους, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, σημείωσε πως «είναι προτιμότερο να ανανεώνονται διαδικτυακά, για να μην μαζεύεται κόσμος και να υπάρχει συνωστισμός στις Τράπεζες, στα ΚΕΠ, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα Επαρχιακά Γραφεία του ΤΟΜ».

Υπενθυμίζεται πως οι άδειες μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών, ενώ δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας