Δευτέρα 19 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε ψήφιση του νόμου για ταχείες εκδικάσεις υποθέσεων εκποίησης μέχρι τέλος Μάρτη, στοχεύει η Επ. Νομικών

  05/03/2021 15:52
Σε ψήφιση του νόμου για ταχείες εκδικάσεις υποθέσεων εκποίησης μέχρι τέλος Μάρτη, στοχεύει η Επ. Νομικών

Σε ψήφιση του νόμου για ταχείες εκδικάσεις υποθέσεων εκποίησης μέχρι τέλος Μάρτη, στοχεύει η Επ. Νομικών

  05/03/2021 15:52

Με στόχο να ψηφιστεί σε νόμο μέχρι το τέλος Μαρτίου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνέχισε την Παρασκευή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που στοχεύει στην προστασία των δανειοληπτών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού έναντι εκποιήσεων, με ταχείες εκδικάσεις των υποθέσεων.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου εξήγησε ότι με τον προτεινόμενο νόμο θα δημιουργηθεί ειδική δικαιοδοσία στα επαρχιακά δικαστήρια για εκδίκαση διαφορών σε πιστωτικές διευκολύνσεις μεταξύ δανειολήπτη – πιστωτή, σε διαφορές από πώληση ενυπόθηκου ακινήτου, που αποτελεί εξασφάλιση πιστωτικής διευκόλυνσης, υποθέσεις αξιογράφων που αποκτήθηκαν την περίοδο 2008 -2013 και υποθέσεις που θα καλύπτουν διαφορές που προκύπτουν σε σχέση με πιστωτικές διευκολύνσεις για υποθέσεις που βρίσκονται σε διαδικασία εκποίησης, με ειδική αναφορά στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με σκοπό την ταχεία εκδίκαση πριν τη διενέργεια των εκποιήσεων.

Διευκρίνισε πως στο πλαίσιο της ειδικής δικαιοδοσίας,  ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου θα ορίζει έναν ή περισσότερους Δικαστές που θα εκδικάζουν αυτές τις υποθέσεις. Πρόσθεσε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι να προστατευθούν οι δανειολήπτες και ευάλωτες ομάδες «και να έχουμε μια δικαιοσύνη που εκδικάζει υποθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Γεωργίου είπε πως κατά τη συνεδρία της Παρασκευής τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών και η Αλληλεγγύη κατέθεσαν τροπολογίες που θα ενσωματωθούν σε αναθεωρημένο κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και ακολούθως το νομοσχέδιο θα πάρει την οδό προς την Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί σε νόμο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ευελπιστεί πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σε νόμο μέχρι το τέλος του Μάρτη με τις όποιες τροπολογίες συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών είπε, επίσης, ότι την Παρασκευή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο αναθεωρημένο κείμενο του ενός εκ των επτά νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου και η Επιτροπή θα συνεχίσει την επόμενη εβδομάδα τη συζήτηση των υπολοίπων νομοσχεδίων.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας