Τετάρτη 21 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η έκκληση του ΘΟΚ προς τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης-Υιοθετεί κώδικα

  05/03/2021 12:09
Η έκκληση του ΘΟΚ προς τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης-Υιοθετεί κώδικα

Η έκκληση του ΘΟΚ προς τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης-Υιοθετεί κώδικα

  05/03/2021 12:09

Εμβρόντητη συνεχίζει να παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις δημόσιες καταγγελίες που προέρχονται από το χώρο του πολιτισμού, που συνεχίζει να σείεται.

Η Αστυνομία ήδη διερευνά αριθμό καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική εκμετάλλευση λεκτική και σωματική βία. Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες για πρόσωπο που εργαζόταν στον ΘΟΚ και φέρεται να λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος» σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μιλώντας στον REPORTER η Πρόεδρος του Δ.Σ του ΘΟΚ, Αντιγόνη Παπαφιλίππου,  εξέφρασε την πλήρη στήριξη του οργανισμού σε θύματα οποιασδήποτε σεξουαλικής ή άλλης μορφής βίας. Επανέλαβε δε ότι «μετά από πληροφόρηση που έλαβε από αρμόδιο λειτουργό του ΘΟΚ, δεν έχει υποβληθεί οποιαδήποτε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στον οργανισμό».

Διαβεβαίωσε δε ότι «σε περίπτωση που υποβληθεί τέτοια καταγγελία που αφορά τον ΘΟΚ θα τύχει άμεσου και σοβαρότατου χειρισμού και καλώ άμεσα τον οποιοδήποτε έχει υποστεί οποιασδήποτέ μορφής  σεξουαλική βία να το δηλώσει και θα τύχει εμπιστευτικής διερεύνησης».

Ήδη ο ΘΟΚ, όπως ανέφερε συνεργάζεται στενά με την Επίτροπο Διοικήσεως για τη δημιουργία κώδικα πρακτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία, προσαρμοσμένου στο χώρο του θεάτρου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας