Τετάρτη 21 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σημαντικό βήμα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής Τηλλυρίας

  05/03/2021 11:51
Σημαντικό βήμα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής Τηλλυρίας

Σημαντικό βήμα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής Τηλλυρίας

  05/03/2021 11:51

Εξαιρετικής σημασίας για την τουριστική  ανάπτυξη της περιοχής Τηλλυρίας αποτελεί η δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης  που θα ξεκινά από την τοποθεσία Γκρεμός του Σαχανά στα Πηγαίνια και θα καταλήγει τόσο στο χωριό Μοσφίλι, όσο και στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. 

Κύριος χορηγός του συγκεκριμένου έργου είναι η ΕΤΑΠ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής) περιφέρειας Λευκωσίας, η οποία έχει αναλάβει και το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών. Η δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης, ήταν αίτημα των Κοινοτικών Συμβουλίων Πηγαινιών και Μοσφιλιού, καθώς θα εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λευκωσίας Θεόδωρο Κρίγγου: «πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της ΕΤΑΠ, αποδεικνύοντας έμπρακτατο ενδιαφέρον και την προσήλωσή μας στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». 

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Μαρτίου και να ολοκληρωθούν μέχρι το Μάιο.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας. www.visitnicosia.com.cy

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας