Σημαντικό βήμα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής Τηλλυρίας

Εξαιρετικής σημασίας για την τουριστική  ανάπτυξη της περιοχής Τηλλυρίας αποτελεί η δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης  που θα ξεκινά από την τοποθεσία Γκρεμός του Σαχανά στα Πηγαίνια και θα καταλήγει τόσο στο χωριό Μοσφίλι, όσο και στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. 

Κύριος χορηγός του συγκεκριμένου έργου είναι η ΕΤΑΠ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής) περιφέρειας Λευκωσίας, η οποία έχει αναλάβει και το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών. Η δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης, ήταν αίτημα των Κοινοτικών Συμβουλίων Πηγαινιών και Μοσφιλιού, καθώς θα εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λευκωσίας Θεόδωρο Κρίγγου: «πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της ΕΤΑΠ, αποδεικνύοντας έμπρακτατο ενδιαφέρον και την προσήλωσή μας στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». 

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Μαρτίου και να ολοκληρωθούν μέχρι το Μάιο.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας. www.visitnicosia.com.cy

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου