Πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου: Από την ιδέα στην υλοποίηση!

 

Ξεκινά αύριο Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, η προσπάθεια των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου για να προχωρήσουν στη δημιουργία των δικών τους νεοφυών επιχειρήσεων. Η πρώτη διαδικτυακή εκπαίδευση των ομάδων, στο πρώτο μέρος της, θα επικεντρωθεί στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πώς αυτή εφαρμόζεται στην Κύπρο και ποιες οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από τους στόχους της.

Το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία, καθώς και στην σύνδεση της με την τρέχουσα πραγματικότητα και τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε να βοηθήσει τις ομάδες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στον αγροτικό τομέα.  Επιπρόσθετα, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για καλές πρακτικές από γνωστές εταιρείες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, οι ομάδες θα τύχουν εκπαίδευσης όσον αφορά το στήσιμο της επιχείρησής τους, τον καταρτισμό επιχειρηματικού πλάνου, καθώς και τον σχεδιασμό της στρατηγικής marketing τους.

Οι εκπαιδεύσεις θα γίνουν από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, τόσο από τον αγροτικό/γεωργικό τομέα όσο και από ειδικούς στην επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, τη θεματική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα αναπτύξει ο κ. Σάββας Μαλιώτης, Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, από την Φιλαγροτική Συμβουλευτική, ενώ τη θεματική της επιχειρηματικότητας θα αναπτύξουν οι Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια της GrantXpert Consulting, Βαγγέλης Σπετζούρας, Υπεύθυνος Τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Συμβουλευτικής της GrantXpert Consulting και Χριστίνα Αχιλλέως, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας και Erasmus+ της GrantXpert Consulting.

Μετά τις εκπαιδεύσεις, οι ομάδες θα επιδιώξουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους και να τις τελειοποιήσουν, με τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση μεντόρων από διάφορους τομείς του επιχειρείν. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο διαγωνισμού StartUp, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.

Το πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου CAPturing the Future Generation, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία IMH με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία ΙΜΗ στο +357 22505555 και μέσω e-mail στο Andri.Kyriacou@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»