Εργοδοτήθηκαν 2089 άνεργοι από τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι μέσω των Σχεδίων και Μέτρων Πολιτικής για την εργοδότηση ανέργων και τη στήριξη της απασχόλησης μέχρι σήμερα έχουν εργοδοτηθεί 2.089 άνεργοι, προσθέτοντας ότι τα σχέδια συνεχίζονται.

Τα σχέδια είχαν προκηρυχθεί στις 23 Οκτωβρίου 2020 και πρόκειται για το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων, με προϋπολογισμό 17 εκ. ευρώ και πρόσληψη μέχρι 2.000 ανέργων, αναφέρει το Υπουργείο και προσθέτει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 1.313 αιτήσεις συμμετοχής.

Σημειώνει επίσης το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων Ηλικίας 15 μέχρι 29 ετών, που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης, με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ, για πρόσληψη μέχρι 1.200 ανέργων και αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 765 αιτήσεις συμμετοχής.

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για Εργασιακή Αποκατάσταση Αποφυλακισθέντων, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ, για πρόσληψη μέχρι 200 ανέργων το Υπουργείο αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 11 αιτήσεις συμμετοχής.

Τέλος το Υπουργείο αναφέρει ότι τα Σχέδια αυτά υλοποιούνται από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι λεπτομερείς πρόνοιες, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.mlsi.gov.cy.

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας