Ο Δημήτρης Μικελλίδης ζητά από τους γονείς, να συνεργαστούν και όχι να διαμαρτύρονται

Η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων που βιώνουμε καθημερινά είναι δύσκολη, ανέφερε ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης, προσθέτοντας πως παρατηρείται ήδη και στην Πάφο αύξηση και ως εκ τούτου οι γονείς πρέπει να είναι συνεργάσιμοι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως συνεχίζουν να τηρούνται τα πρωτόκολλα στα σχολεία και απηύθυνε έκκληση στους γονείς να περιορίζουν τα παιδιά τους, εάν παρατηρήσουν κάποια συμπτώματα, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν προσβληθεί και δεν θα είναι μεταδότες του ιού. Επίσης κάλεσε τους γονείς των μαθητών των μεγαλύτερων τάξεων της Δημοτικής εκπαίδευσης, εάν το επιθυμούν, να προτρέψουν τα παιδιά να φορούν μάσκα, έτσι ώστε να είναι προστατευμένα και τα ίδια.

Στα Γυμνάσια και στα Λύκεια έχει ξεκινήσει η διενέργεια rapid test, που είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά που φοιτούν με φυσική παρουσία, κάτι που, όπως είπε, δεν ισχύει στα δημοτικά σχολεία. Πρόσθεσε ακόμη πως είναι καλοδεχούμενο, εάν οι γονείς ενεργοποιηθούν και ευαισθητοποιηθούν, να προχωρήσουν προαιρετικά με τη διενέργεια τεστ των παιδιών τους, ειδικά αν τα παιδιά είναι επαφές κρουσμάτων.

Ο κ. Μικελλίδης σημείωσε πως στην Επαρχία Πάφου λειτουργούν συνολικά 76 σχολεία στη Δημοτική και Προδημοτική εκπαίδευση, εκ των οποίων 41 Δημοτικά Σχολεία, 35 Δημόσια Νηπιαγωγεία και ένα Ειδικό Σχολείο.

Οι γονείς, είπε, πρέπει να συνεργαστούν και όχι να διαμαρτύρονται, γιατί τα παράθυρα είναι ανοικτά εν ώρα μαθήματος, προσθέτοντας πως τα παράθυρα παραμένουν ανοικτά και οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται στον βαθμό που χρειάζεται. «Αυτό όλοι πρέπει να το χωνέψουμε για το καλό των παιδιών, χωρίς να χρειάζονται διαμαρτυρίες και επιπρόσθετη πίεση στα σχολεία» συνέχισε.

Επεσήμανε δε, πως όταν ενημερώνονται οι γονείς ότι το παιδί τους έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα είναι υποχρέωση τους «νομική και ηθική» να παραλαμβάνουν το παιδί τους και να το περιορίζουν στο σπίτι.

Είπε ακόμη πως όταν οι γονείς ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους πρέπει να παραμείνουν σε περιορισμό, επειδή είναι επαφές κρούσματος «εξυπακούεται ότι πρέπει να είναι σε περιορισμό τα παιδιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη