Σάββατο 17 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

H Συντεχνία Ισότητα ζητεί την παρέμβαση της Επ. Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού για τα rapid test

  04/03/2021 09:32
H Συντεχνία Ισότητα ζητεί την παρέμβαση της Επ. Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού για τα rapid test

H Συντεχνία Ισότητα ζητεί την παρέμβαση της Επ. Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού για τα rapid test

  04/03/2021 09:32

Παράπονο στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού σχετικά με θέματα που αφορούν τη διενέργεια rapid test στα παιδιά, υπέβαλε η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων (ΙΣΟΤΗΤΑ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Συντεχνία ζητεί την παρέμβαση της Επιτρόπου προς την Κυβέρνηση.

Το πρώτο αίτημα/παράπονο μελών της Συντεχνίας είναι ότι όσοι έχουν παιδιά, κάτω των 15 ετών, που φοιτούν στα γυμνάσια, για να φοιτήσουν σε αυτά όταν ανοίξουν, πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ covid, στην αρχή της φοίτησης με φυσική παρουσία αλλά και κάθε εβδομάδα. Διαφορετικά θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση, η οποία προϋποθέτει ότι τουλάχιστον ο ένας γονιός πρέπει να έχει τα παιδιά στην φροντίδα του, διαφορετικά οι γονείς διαπράττουν ποινικό αδίκημα.

«Άρα χωρίς διευκολύνσεις στους γονείς, δεν υφίσταται το δικαίωμα επιλογής, αλλά έμμεσα αλλά ξεκάθαρα εξαναγκάζονται οι γονείς να συναινέσουν στον παρεμβατικό έλεγχο για covid», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δεύτερο αίτημα/ παράπονο των μελών της Συντεχνίας αφορά την κατά την γνώμη τους, «λανθασμένη και παράνομη ενέργεια για τον έμμεσο εξαναγκασμό σε παρεμβατικό τεστ covid, από την μύτη, γιατί αυτό αντίκεινται στο άρθρο 5 της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου αναφορικά με την εφαρμογή της Βιολογίας και Ιατρικής (κυρωθείσας με τον Νόμο 31(ΙΙΙ)/2001)».

Το τρίτο αίτημα/ παράπονο αφορά στην διαφορά σε ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης μεταξύ φυσικής παρουσίας, στην οποία θα δικαιούνται τα παιδιά, με αρνητικό τεστ να παρακολουθήσουν και στην τηλεκπαίδευση (όπως αυτή γίνεται στο δημόσιο σχολείο, χωρίς οπτική επαφή μαθητή δασκάλου) που θα παρακολουθήσουν όσα παιδιά οι γονείς τους δεν συναινέσουν στο τεστ, ή για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν το τεστ.

Το τέταρτο αίτημα / παράπονο, αφορά την πιθανότητα το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει την εισήγηση του προέδρου εκπαιδευτικής οργάνωσης προς το Υπουργείο παιδείας «όσοι μαθητές δεν φέρουν αρνητικό τεστ να μείνουν σπίτι χωρίς εκπαίδευση και να πάρουν απουσία» .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας