H Συντεχνία Ισότητα ζητεί την παρέμβαση της Επ. Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού για τα rapid test

Παράπονο στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού σχετικά με θέματα που αφορούν τη διενέργεια rapid test στα παιδιά, υπέβαλε η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων (ΙΣΟΤΗΤΑ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Συντεχνία ζητεί την παρέμβαση της Επιτρόπου προς την Κυβέρνηση.

Το πρώτο αίτημα/παράπονο μελών της Συντεχνίας είναι ότι όσοι έχουν παιδιά, κάτω των 15 ετών, που φοιτούν στα γυμνάσια, για να φοιτήσουν σε αυτά όταν ανοίξουν, πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ covid, στην αρχή της φοίτησης με φυσική παρουσία αλλά και κάθε εβδομάδα. Διαφορετικά θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση, η οποία προϋποθέτει ότι τουλάχιστον ο ένας γονιός πρέπει να έχει τα παιδιά στην φροντίδα του, διαφορετικά οι γονείς διαπράττουν ποινικό αδίκημα.

«Άρα χωρίς διευκολύνσεις στους γονείς, δεν υφίσταται το δικαίωμα επιλογής, αλλά έμμεσα αλλά ξεκάθαρα εξαναγκάζονται οι γονείς να συναινέσουν στον παρεμβατικό έλεγχο για covid», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δεύτερο αίτημα/ παράπονο των μελών της Συντεχνίας αφορά την κατά την γνώμη τους, «λανθασμένη και παράνομη ενέργεια για τον έμμεσο εξαναγκασμό σε παρεμβατικό τεστ covid, από την μύτη, γιατί αυτό αντίκεινται στο άρθρο 5 της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου αναφορικά με την εφαρμογή της Βιολογίας και Ιατρικής (κυρωθείσας με τον Νόμο 31(ΙΙΙ)/2001)».

Το τρίτο αίτημα/ παράπονο αφορά στην διαφορά σε ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης μεταξύ φυσικής παρουσίας, στην οποία θα δικαιούνται τα παιδιά, με αρνητικό τεστ να παρακολουθήσουν και στην τηλεκπαίδευση (όπως αυτή γίνεται στο δημόσιο σχολείο, χωρίς οπτική επαφή μαθητή δασκάλου) που θα παρακολουθήσουν όσα παιδιά οι γονείς τους δεν συναινέσουν στο τεστ, ή για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν το τεστ.

Το τέταρτο αίτημα / παράπονο, αφορά την πιθανότητα το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει την εισήγηση του προέδρου εκπαιδευτικής οργάνωσης προς το Υπουργείο παιδείας «όσοι μαθητές δεν φέρουν αρνητικό τεστ να μείνουν σπίτι χωρίς εκπαίδευση και να πάρουν απουσία» .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα