Περιορισμοί στον αριθμό πτήσεων στο ψευδοκράτος και σε χώρες προέλευσης επιβατών

Νέο διάταγμα για περιορισμό των πτήσεων – και πάλι – σε τρεις καθημερινά και απαγόρευση εισόδου στο ψευδοκράτος σε άτομα που προέρχονται από την Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία, εξέδωσε το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η απαγόρευση δεν θα περιλαμβάνει τους φοιτητές, όσους διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα και όσους η οικογένειά τους κατέχει «ταυτότητα» του ψευδοκράτους.

Η «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών», Ρεσμιγιέ Έρογλου Τζαναλτάι ανέφερε ότι σύμφωνα με αίτημα του «υπουργείου παιδείας», θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν διατάγματα και να περιορίζουν τις πτήσεις προς τα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι φοιτητές δεν θα μπορούν να εισέρχονται στο νησί, θα στέλνονται πίσω ή δεν θα γίνονται δεχτοί στο αεροπλάνο από τις αεροπορικές εταιρείες. «Η πρακτική της καραντίνας 10 και 14 ημέρες θα συνεχίσει ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και την τάση στην χώρα. Δεν θα υπάρξουν ποτέ παραχωρήσεις», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Τζαναλτάι, όταν λήφθηκαν υπόψη οι δυνατότητες των ξενοδοχείων για καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία, αποφασίστηκε ότι ο μέγιστος ημερήσιος αριθμός πτήσεων θα είναι τρεις και ότι σε κάθε πτήση θα βρίσκονται το πολύ 200 άτομα.

Εξάλλου, ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι άρχισαν προσπάθειες για εφαρμογή της πρακτικής του κατ’ οίκον περιορισμού και η μελέτη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί πρώτα στα άτομα που πάσχουν με χρόνιες ασθένειες και στα άτομα που έχουν παιδιά. Είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η πρακτική επειδή κρύβονται και δεν μπαίνουν σε καραντίνα κάποια άτομα που αποτελούν επαφές κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Ουστέλ είπε ότι ετοιμάζουν ένα νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς την Πέμπτη τελειώνει το ψηφιακό εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ