Ζυθοποιείο παράγει και εξάγει μπύρα με κυπριακό ξυνιστέρι στη Γερμανία

Ζυθοποιείο στο Δήμο Σωτήρας παράγει και εξάγει στη Γερμανία μπίρα με κυπριακό κρασί ξυνιστέρι.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σήμερα ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας επισκέφθηκε το ζυθοποιείο Octobrewery το οποίο δραστηριοποιείται στη Βιοτεχνική Περιοχή της Σωτήρας. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες του ζυθοποιείου και χαρακτήρισε σημαντική την καινοτομία να παράγουν και να εξάγουν μπύρα με κυπριακό κρασί ξυνιστέρι».

Σημείωσε ακόμα πως «είναι πολύ σπουδαίο για τη Σωτήρα να υπάρχουν επιχειρηματίες που εφαρμόζουν τέτοιες καινοτομίες και να κάνουν τον Δήμο αλλά και την Κύπρο και τα προϊόντα της, διάσημα εκτός συνόρων. Πρόκειται για άλλη μία σπουδαία επιτυχία η οποία εκπροσωπεί τη Σωτήρα μετά την πιστοποίηση του Κολοκασιού Σωτήρας ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης και τη μετατροπή του Δήμου σε ένα γαστρονομικό προορισμό χάρη στην συμβολή των εστιατορίων και των κυπριακών ταβερνών».

Ο Δήμος Σωτήρας, συνέχισε ο κ. Τάκκας «θα στηρίξει τις προσπάθειες των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και προβαίνουν σε παρόμοιου είδους καινοτομίες ανάδειξης της Σωτήρας και των παραδοσιακών προϊόντων και γαστρονομίας».

Χαρακτήρισε επίσης «σημαντικές τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού που διανοίγονται τόσο με την ολοκλήρωση της μαρίνας Αγίας Νάπας όσο και την έναρξη προσέλκυσης τουρισμού κρουαζιερόπλοιων που θα αγκυροβολούν στα ανοικτά της μαρίνας και θα επισκέπτονται με ειδικό πρόγραμμα που καταρτίζεται την ενδοχώρα της Σωτήρας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το μικρό ζυθοποιείο παρουσίασε πρόσφατα το νέο είδος μπίρας GrapeAle το οποίο περιέχει και κρασί ξυνιστέρι. Τα πρώτα 1.700 περίπου μπουκάλια που εμφιαλώθηκαν εξήχθησαν στη Γερμανία μετά τη συνεργασία του ζυθοποιείου με το ζυθοποιείο της χώρας “Lahnsteiner Brauerei” το οποίο μετρά 300 χρόνια ζωής».

Σημειώνεται ότι «πρόκειται για παγκύπρια πρωτοτυπία αφού το ζυθοποιείο εφάρμοσε μία παραδοσιακή συνταγή ιταλικής κρασόμπιρας (Italian Grape Ale) και ανέμειξε μπίρα με κυπριακό κρασί ξυνιστέρι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ