Ξεκαθαρίζει η εικόνα για τα rapid test στα φροντιστήρια-Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα

Με rapid test ανά χείρας θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία οι μαθητές, από την ερχόμενη Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, η λειτουργία των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, περιλαμβανομένων των Εσπερινών και των αντίστοιχων τάξεων των ιδιωτικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, διενεργείται με φυσική παρουσία και από την 8η Μαρτίου 2021, απαιτείται από τους μαθητές/μαθήτριες η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση.

Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίστηκε αν αυτό θα ίσχυε και στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Η αρχική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως «από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, θα χρειάζεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο και στη συνέχεια το ίδιο θα απαιτείται σε εβδομαδιαία βάση. Ο ίδιος κανόνας λειτουργίας πρέπει να εφαρμόζεται και σε μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε απογευματινά μαθήματα σε φροντιστήρια, ωδεία κ.λπ.».

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στον REPORTER πως η απόφαση για υποχρεωτικά rapid test δεν αφορά τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ένας μαθητής δεν έχει εξασφαλίσει rapid test για το σχολείο και παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, εναπόκειται στην διάθεση του φροντιστηρίου αν θα τον δεχτεί ή όχι στο μάθημα. Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φέρουν rapid test, κάθε εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης