Κυριακή 18 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα: Χρυσάφι στα χέρια σου!

  02/03/2021 07:11
Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα: Χρυσάφι στα χέρια σου!

Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα: Χρυσάφι στα χέρια σου!

  02/03/2021 07:11

Επίλεξε την ειδικότητα «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων» της Τεχνικής Σχολής και διεκδίκησε απευθείας εργοδότηση στην τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία

*Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ΥΠΠΑΝ

Του Μιχάλη Τσιάρλιστου, Επιθεωρητή ΜΤΕΕ

Είσαι κοινωνικός και φιλόξενος; Σ’ ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στον τομέα της φιλοξενίας; Τότε η ειδικότητα «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων», του κλάδου Λειτουργία και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας είναι για εσένα! 

O κλάδος Λειτουργίας και Διαχείρισης Μονάδων Φιλοξενίας, προσφέρει στους/στις μαθητές/μαθήτριες, εκτός από τη γενική παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου με στόχο να αποκτήσουν όλα τα εφόδια για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση στη ξενοδοχειακή, επισιτιστική και γενικότερα τουριστική βιομηχανία του τόπου μας.

Μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλών προδιαγραφών, στο οποίο διδάσκουν επαγγελματίες του κλάδου με πολυετή εμπειρία και δικτύωση, διαμορφώνονται καταρτισμένοι/ες νέοι/ες επαγγελματίες, ικανοί/ές να εργαστούν με επιτυχία σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό κλάδο της οικονομίας. Τα τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα διδάσκονται σε τεχνολογικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και σε σύγχρονα εργαστήρια.

Η διασύνδεση της θεωρίας με την πράξη κατά τη διάρκεια της φοίτησης είναι μεγίστης σημασίας, γι’ αυτό και η ειδικότητα αποτελείται από ένα συνδυασμό  θεωρητικών μαθημάτων με πρακτική εργαστηριακή εκπαίδευση, τόσο στον σχολικό χώρο όσο και σε βιωματικές συνθήκες στη βιομηχανία του τουρισμού και του επισιτισμού.

Η ειδικότητα «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων» είναι κατάλληλη για νέους/ες που επιθυμούν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Οι τομείς της υποδοχής και της οροφοκομίας και το προσωπικό που τους στελεχώνει, αποτελούν κεντρικούς άξονες μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Από τη στιγμή που ο πελάτης κάνει μία κράτηση και φτάνει σε ένα κατάλυμα, μέχρι την ώρα που αναχωρεί, τα άτομα αυτά διαδραματίζουν βαρυσήμαντο ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει πλήρως καταρτισμένους/ες επαγγελματίες στον τομέα της υποδοχής και της οροφοκομίας, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ικανοποίησης των πελατών. Ο/Η απόφοιτος/η αποκτά θεωρητικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και είναι ικανός/ή να εργαστεί σε οποιοδήποτε τμήμα μιας μονάδας φιλοξενίας.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων», μπορούν να εργαστούν απευθείας στην τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, θέρετρα και κέντρα ευεξίας (σπα), κρουαζιερόπλοια/αερογραμμές, επισιτιστικές επιχειρήσεις εκδηλώσεων και τροφοδοσίας, νοσοκομεία/κλινικές και γηροκομεία, και οπουδήποτε αλλού απαιτείται εξυπηρέτηση πελατών.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου (ΑΑΕΙ) και του εξωτερικού, έχοντας ήδη αποκτήσει τα βασικά εφόδια για σταδιοδρομία στην τουριστική βιομηχανία. Μπορούν επίσης να διεκδικήσουν, θέση για περαιτέρω σπουδές σε ΑΑΕΙ της Κύπρου ή της Ελλάδας (π.χ. ΑΞΙΚ και ΤΕΠΑΚ), στον/στην κλάδο/ειδικότητά του/της, στο πλαίσιο γενικών ή ειδικών εξετάσεων ή να διεκδικεί θέση σε άλλους τομείς πέραν του/της κλάδου/ειδικότητάς του/της.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΔΜΤΕΕΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_genikes_plirofories.html

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας