Καζάνι που βράζει η παιδεία-Νέα αντιπαράθεση με φόντο τα cluster στα σχολεία

Καζάνι που βράζει είναι για ακόμη μία φορά η παιδεία, με αφορμή την ανακοίνωση τον εντοπισμό κρουσμάτων στα σχολεία και την διαπίστωση ότι το κρούσμα «0» στις πλείστες περιπτώσεις είναι εκπαιδευτικός.

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος, αλλά και οι γονείς, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση στα σχολεία, έσπευσαν να επικρίνουν αυτές τις διατυπώσεις, σημειώνοντας πως λόγω των πρωτοκόλλων, η πιθανότητα να μεταφερθεί από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά ο ιός, είναι μηδαμινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δώδεκα αλυσίδες μετάδοσης σε σχολεία-Οι πλείστες ξεκίνησαν από εκπαιδευτικούς

«Αυτό που διαπιστώνουμε ως οργανώσεις είναι ότι γίνεται μία στοχοποίηση στους εκπαιδευτικούς. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει αποδεχτό από καμία οργάνωση. Τα κρούσματα μεταφέρονται από την κοινωνία στα σχολεία και όχι το αντίθετο. Με βάση τα δικά μας στοιχεία, τουλάχιστον στη Μέση Εκπαίδευση δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση, ότι το κρούσμα 0 είναι εκπαιδευτικός. Οι σχολικές μονάδες οι διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για τήρηση των πρωτοκόλλων», υπέδειξε στον REPORTER ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Έντονες αντιδράσεις από τους δασκάλους

Την έντονη αντίδρασή τους, για την εν λόγω ανακοίνωση εξέφρασαν και οι δάσκαλοι. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως δεν καταλαβαίνουν την στοχοποίηση που γίνεται σε βάρος των εκπαιδευτικών. Άνθρωποι, που όπως είπε ο ίδιος, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και φοράνε συνεχώς τη μάσκα τους και υποβάλλονται συχνά σε τεστ.

Εξάλλου, ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως εδώ και μήνες οι ίδιοι ζητούν να παρθούν μέτρα στα σχολεία, ώστε να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα. Υπέδειξε, δε, ότι ακόμη δεν έχουν έρθει τα μονά θρανία και οι αίθουσες δεν έχουν εξαερισμό. «Πραγματικά έπρεπε να ντρέπονται που στοχοποιούν εκπαιδευτικούς», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντάει για τα clusters o Γ.Γ της ΠΟΕΔ-«Τόσους μήνες διαφήμιζαν ότι τα σχολεία ήταν ασφαλή»

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την ηγεσία της οργάνωσης και συγκεκριμένα από την πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, η οποία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως είναι άξιο απορίας στη ποιας επιστημονικής τεκμηρίωσης αναφέρθηκε ότι «στις πλείστες περιπτώσεις το κρούσμα «0» της αλυσίδας είναι εκπαιδευτικός, και στη συνέχεια ο ιός διασπείρεται τόσο σε μαθητές όσο και σε άλλους εκπαιδευτικούς εντός των σχολικών μονάδων».

«Όταν σε ένα πληθυσμό 26 ατόμων ο μοναδικός που υποβάλλεται σε τεστ είναι ο εκπαιδευτικός, ο μοναδικός που φορά μάσκα είναι ο εκπαιδευτικός, ας μας εξηγηθεί από το Υπουργείο Υγείας πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα», κατέληξε.

«Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά τα rapid test στους μαθητές»

Από την άλλη πλευρά, οι καθηγητές τάσσονται υπέρ του ελέγχου των μαθητών με rapid test. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζησάββας, γίνεται μία παράκληση προς τους γονείς, να παροτρύνουν τα παιδιά τους. ώστε να κάνουν το τεστ, αφού πάνω από όλα είναι η υγεία.  

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και να υποβληθούν όλα τα παιδιά σε τεστ. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολικές μονάδες και τα πράγματα να είναι σε βάρος των μαθητών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»