Παρασκευή 23 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έθεσαν στόχο σε δύο μήνες να εμβολιαστούν όλοι άνω των 20 ετών στα κατεχόμενα

  01/03/2021 16:11
Έθεσαν στόχο σε δύο μήνες να εμβολιαστούν όλοι άνω των 20 ετών στα κατεχόμενα

Έθεσαν στόχο σε δύο μήνες να εμβολιαστούν όλοι άνω των 20 ετών στα κατεχόμενα

  01/03/2021 16:11

Τους επόμενους δύο μήνες στοχεύουν να εμβολιάσουν όλα τα άτομα άνω των 20 ετών, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες προστασίας, μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών για να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων που επιφέρει ζημιά και στην οικονομία.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα είπε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου για τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού έχουν ανάγκη 10.000 δόσεις εμβολίων και πρόσθεσε ότι στην επίσκεψή του στην Τουρκία εντός της εβδομάδας, το θέμα των εμβολίων θα είναι ψηλά στην ατζέντα.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Σανέρ είπε ότι μέχρι σήμερα μετέβησαν στα κατεχόμενα 3500 φοιτητές και μέχρι το τέλος Μαρτίου περιμένουν να έρθουν άλλες 10.000.

Για τον τουρισμό, ανέφερε ότι εργάζονται από κοινού με την «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας» και ναι μεν έχει δοθεί ως ημερομηνία επαναλειτουργίας του τομέα η 1η Απριλίου, ωστόσο από τον Μάιο αναμένεται να έρθουν οι τουρίστες.

Για τον τομέα της παιδείας, ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε αυτόν είναι προτεραιότητα.

Στο μεταξύ, μετά την άρση των περιορισμών στις πτήσεις από και προς το ψευδοκράτος, το «υπουργείο μεταφορών» ανακοίνωσε ότι μεταξύ 22-28 Φεβρουαρίου πήγαν στα κατεχόμενα 6.002 επιβάτες με 41 πτήσεις.

Χθες βράδυ στα κατεχόμενα ανακοινώθηκαν 33 κρούσματα, τα 21 εγχώρια, από 3338 εργαστηριακούς ελέγχους. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 3416, 590 συνολικά άτομα συνεχίζουν την θεραπεία τους, οι 78 σε νοσοκομείο. Στην εντατική βρίσκονται δύο πρόσωπα, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι 23.

Από σήμερα στα κατεχόμενα ισχύουν νέες χαλαρώσεις, με το άνοιγμα αρκετών επιχειρήσεων στην εστίαση, εκτός από καφετερίες και εστιατόρια. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο για παραλαβή ή κατ’ οίκον παράδοση. Από τις 4 Μαρτίου θα αρχίσουν να λειτουργούν τα κουρεία και τα κομμωτήρια, με την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά θα έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR από τις 3 Μαρτίου.

Εξακολουθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νύχτες μεταξύ 21:00-05:00  και η τηλεκπαίδευση για όλα τα σχολεία. Μπορούν να ανοίξουν όσοι βρεφονηπιακοί σταθμοί θέλουν.

Στο μεταξύ, την αντίδραση του συνδέσμου ιδιοκτητών εστιατορίων έχει προκαλέσει η απόφαση για μη άνοιγμα των δικών τους επιχειρήσεων και δηλώνουν ότι θα ζητήσουν από την «κυβέρνηση» να ανοίξουν την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, μαζί με τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Εάν δεν το πετύχουν, δηλώνουν αποφασισμένοι να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμα.

Στο τ/κ Τύπο και σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ γίνεται αναφορά σε επιχειρήσεις εστίασης που έχουν βγει προς πώληση, ακόμα και μέσα από τις ιστοσελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και το γεγονός ότι είναι κλειστά εδώ και καιρό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας