Τετάρτη 21 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η ΠΟΕΔ εκφράζει ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στη Λεμεσό

  26/02/2021 13:05
Η  ΠΟΕΔ εκφράζει ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στη Λεμεσό

Η ΠΟΕΔ εκφράζει ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στη Λεμεσό

  26/02/2021 13:05

Την ανησυχία της για τη αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κυρίως στη Λεμεσό, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ και καλεί τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Η ΠΟΕΔ, αναφορικά με δημοσιεύματα για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται σε μικρό αριθμό σχολείων της Επαρχίας Λεμεσού, αναφέρει ότι οι σχολικές μονάδες, ως αναπόσπαστο μέρος της κοινότητας, αναπόφευκτα έχουν επηρεαστεί, γι’ αυτό και παρατηρείται σε αριθμό σχολείων διασπορά του ιού παρά τον ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στην τήρηση των πρωτοκόλλων τόσο από τους ίδιους όσο και από τα παιδιά. 

«Οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ως επαγγελματίες της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν υπό την ευθύνη τους πέραν των 50.000 παιδιών καθημερινά και δίνουν πραγματικά μια εξαιρετικά μεγάλη μάχη σε δυσμενείς συνθήκες για να κρατήσουν την πανδημία όσο γίνεται μακριά από τα σχολεία μας. Με διαρκή υπόμνηση προς τα παιδιά της ανάγκης για αποστάσεις, τη χρήση μάσκας, τη χρήση αντισηπτικών, το διαρκές πλύσιμο χεριών, την παιδονομία, τις αναπληρώσεις κ.ά», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ Αναφέρει, επίσης, ότι «η τήρηση των πρωτοκόλλων είναι ευθύνη όλων μας: εκπαιδευτικών, παιδιών, γονέων και κηδεμόνων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας».

«Καθήκον μας να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε την αναγκαία συνέπεια στην τήρηση των πρωτοκόλλων και των  υφιστάμενων μέτρων, παρά τις όποιες επιφυλάξεις μας. Σημειώνουμε ότι ως ΠΟΕΔ έχουμε  υποβάλει αρκετές εισηγήσεις για ενίσχυση των μέτρων που ισχύουν (π.χ. μονά θρανία, μειωμένος αριθμός μαθητών ανά τάξη, εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, κλείσιμο τμημάτων εκεί και όπου επιβάλλεται), ή/και διαφοροποίησή τους», σημειώνει.

Η ΠΟΕΔ εκφράζει, τέλος, ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τους συναδέλφους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν νοσήσει και να επανέλθουν σύντομα γεροί και υγιείς πίσω στα καθήκοντά τους. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας