Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου: Αρχή με την Επιμόρφωση μεντόρων και καθηγητών

Πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Φεβρουαρίου 2021, με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή επιμόρφωση των μεντόρων και των καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου. Η δραστηριότητα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη του κύκλου εκπαιδεύσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και έχει επικεντρωθεί στην επιμόρφωση, τόσο των μεντόρων όσο και των καθηγητών που θα στηρίξουν τις ομάδες στον δρόμο για την υλοποίηση της καινοτόμας ιδέας που θα αναπτύξουν. Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 ομάδες που αποτελούνται από φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές Λυκείων.

Η διαδικτυακή επιμόρφωση επικεντρώθηκε στη συμβολή και τον ρόλο των μεντόρων και καθηγητών στην όλη διαδικασία, καθώς και στη σημασία της νεανικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι θεματικές που θα καλυφθούν στις προσεχείς εκπαιδεύσεις των ομάδων που θα διεξαχθούν διαδικτυακά στις 6 και 20 Μαρτίου 2021, καθώς και η πλατφόρμα του προγράμματος Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου. Επιπρόσθετα έγινε ενημέρωση για το έργο Capturing the Future Generation, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία IMH με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα IMCAP της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του οποίου υλοποιείται το πρόγραμμα.

 

Οι μέντορες και οι καθηγητές των ομάδων είχαν την ευκαιρία σε αυτή τη διαδικτυακή επιμόρφωση να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να πάρουν διευκρινίσεις για όλο το φάσμα του προγράμματος, καθώς και για τη δική τους συμβολή στην επιτυχία του. 

Ευρύτεροι στόχοι, τόσο του έργου όσο και του προγράμματος, είναι η ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητα στον γεωργικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου επικοινωνήστε με την εταιρεία ΙΜΗ στο +357 22505555 και μέσω e-mail στο Andri.Kyriacou@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις