Τέλη Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί-«Δικαίωμα του πολίτη να διαλέξει τι εμβόλιο θέλει»

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα και με τα πλάνα του Υπουργείου Υγείας, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εμβολιασμού, αναλόγως του αριθμό εμβολίων που θα παραληφθούν στην Κύπρο, ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης.

Ο κ. Ταμπούρης επισκέφτηκε σήμερα το νέο κέντρο εμβολιασμού στην Παλιά Ηλεκτρική, στην Πάφο και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου, σημειώνοντας πως έχουν οριστεί  σε αυτό επτά σημεία εμβολιασμού με δυνατότητα εμβολιασμού περίπου 120 ατόμων ανά σημείο.

Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, ο τελευταίος έλεγχος το πρωί ήδη ξεκίνησε και εμβολιάστηκαν τα πρώτα άτομα μέχρι στιγμής, συμπλήρωσε.

Ενδεικτικά ανέφερε πως σήμερα θα εμβολιαστούν 287 άτομα, τονίζοντας πως σύμφωνα και με τους υπολογισμούς, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί με το πέρασμα των ημερών και «ο κόσμος το μόνο που έχει να κάνει είναι να έρθει να εμβολιαστεί».

Μέχρι χτες το απόγευμα Παγκύπρια και με βάση την τελευταία καταμέτρηση που έγινε εμβολιάστηκαν 68.870 άτομα, είπε, σημειώνοντας πως «καθημερινά γίνεται η καταγραφή των εμβολίων ώστε να γνωρίζουμε τι ήρθε, τι αναμένεται και τι υπάρχει  για να δοθεί».

Ο κ. Ταμπούρης κάλεσε τους πολίτες να  προσέρχονται στο ραντεβού τους στην ώρα τους και να μην καθυστερούν, προσθέτοντας πως τα εμβόλια υπάρχουν και θα ανανεώνονται κατά εβδομάδα ανάλογα με τον αριθμό παραλαβής, ενώ στην συνέχεια, όπως είπε, θα μεταφέρονται στα διάφορα σημεία εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί, συνεχίζονται στις Στέγες Ηλικιωμένων για τη Β’ Δόση, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, είπε.

Χτες ήδη στο κέντρο εμβολιασμού στην Παλιά Ηλεκτρική εμβολιάστηκαν 40 επαγγελματίες υγείας, ενώ σε καθημερινή βάση γίνεται προγραμματισμός για τον εμβολιασμού από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τις ειδικότητες των ιατρών και των άλλων επαγγελματιών, είπε, επισημαίνοντας πως ο κόσμος προσέρχεται κανονικά.

Σε άλλη ερώτηση είπε πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, το ποσοστό αυτών που σκέπτονταν αν θα εμβολιαστούν έχει μειωθεί προς το ελάχιστο και ο κόσμος ήδη επιλέγει το κέντρο και το εμβόλιο που θέλει να κάνει σε Παγκύπρια βάση.

"Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαλέξει τι εμβόλιο θέλει να κάνει", σημείωσε.

Επιπρόσθετα ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλους για τη συνεργασία, αλλά και τον Δήμαρχο Πάφου και τα μέλη του Συμβουλίου του Δ. Πάφου για την παραχώρηση της αίθουσας για όλη την διάρκεια των εμβολιασμών, καθώς και τους λειτουργούς που στελεχώνουν το κέντρο, τις επισκέπτριες υγείας, τους νοσηλευτές και τον ιατρό που θα βρίσκεται στο κέντρο.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Δρ. Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού στην Επαρχία Πάφου σήμερα αναμένεται ότι θα εμβολιαστούν περίπου 600 άτομα και αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του νέου κέντρου εμβολιασμού στην Παλιά Ηλεκτρική και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως οι  εμβολιασμοί συνεχίζονται  και στο Νοσοκομείο Πάφου και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς. Παρότρυνε τέλος τον κόσμο να εγγραφεί στην πλατφόρμα εμβολιασμού,  να κρατούν τα ραντεβού τους και να προσέρχονται στην ώρα των ραντεβού τους.

Από την πλευρά της η Υπεύθυνη του κέντρου εμβολιασμού στην Παλιά Ηλεκτρική, Λειτουργός επισκέπτρια στο ΓΝ Πάφου Ανθούλα Χρίστου, ανέφερε πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, προσθέτοντας πως σήμερα θα εμβολιαστούν στο συγκεκριμένο κέντρο εμβολιασμού 287 άτομα.

«Έχουμε ξεκινήσει για πρώτη ημέρα στο κέντρο εμβολιασμού στην αίθουσα της  Παλιάς Ηλεκτρικής, ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στα ραντεβού του και έχουμε πρόγραμμα να εμβολιάσουμε 287 άτομα» είπε.

Ανέφερε τέλος πως δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα και συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα