Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σαραντατρία χρόνια στην αρχιερία γιορτάζει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου

  25/02/2021 10:07
Σαραντατρία χρόνια στην αρχιερία γιορτάζει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου

Σαραντατρία χρόνια στην αρχιερία γιορτάζει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου

  25/02/2021 10:07

Την 43η επέτειο εκλογής του σε Επίσκοπο εορτάζει σήμερα ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Κληρικοί, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ευχήθηκαν σήμερα το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο, όπως ενισχύεται από τον Θεό συνεχώς στο πολυσχιδές έργο που επιτελεί στην Εκκλησία τής Κύπρου και εν γένει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές  και προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους. Οι πλέον καλλίφωνοι έψαλαν τον πολυχρονισμό τού Μακαριωτάτου.

Ήταν το 1978, όταν ο 37χρονος τότε ηγούμενος τής Μονής τού Αγίου Νεοφύτου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Εγκλειστριώτης, καλούνταν να αναλάβει το πηδάλιο τής πρώτης τη τάξει Μητροπόλεως τής Κύπρου, αφού μετά τον πρόωρο θάνατο τού αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, ο τότε Μητροπολίτης Πάφου κυρός Χρυσόστομος Α΄ τον διαδέχθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Στις 25 Φεβρουαρί­ου 1978, σύσσωμος ο παφιακός λαός, τον εξέλεξε, δια βοής, ως νέο Μητροπολίτη Πάφου.

Την ακριβώς επόμενη μέρα, στις 26 Φεβρουαρίου 1978, έγινε η εις Επίσκοπον χειροτονία του και το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η εγκαθίδρυση τού νέου Μητροπολίτη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου Πάφου.

Άνθρωπος των έργων όπως ήταν και είναι, αφού μελέτησε πρώτα και συνέλαβε στο πραγματικό μέγεθός τους όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ανέλαβε δράση, ανόρθωσε την στένουσα σε πολλούς τομείς Μητρόπολη Πάφου και μέχρι σήμερα κλεΐζει τον θρόνο τού Αποστόλου Βαρνάβα με έργα που ακόμη πραγματώνονται, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας