Κυριακή 18 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο Υπουργικό οι νέες χαλαρώσεις-Επιστρέφουν μαθητές, ανοίγουν γυμναστήρια

  25/02/2021 06:46
Στο Υπουργικό οι νέες χαλαρώσεις-Επιστρέφουν μαθητές, ανοίγουν γυμναστήρια

Στο Υπουργικό οι νέες χαλαρώσεις-Επιστρέφουν μαθητές, ανοίγουν γυμναστήρια

  25/02/2021 06:46

Η ώρα της δεύτερης φάσης των χαλαρώσεων έχει φτάσει, με το Υπουργικό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 10:00 να κλειδώνει τις αποφάσεις, που θα ανακοινωθούν στη μία το μεσημέρι, από τον υπουργό Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την αύξηση κρουσμάτων στη Λεμεσό, καθώς και για το ποσοστό θετικότητας στην επαρχία που βρίσκεται στο όριο και παρά τις προτάσεις επιστημόνων για να τύχει διαφορετικού χειρισμού από τις υπόλοιπες περιοχές, οι αποφάσεις θα είναι οριζόντιες, όπως ξεκαθάρισε η Κυβέρνηση.

Οι χαλαρώσεις θα οριστικοποιηθούν το πρωί από τη Διυπουργική Επιτροπή, που θα συνέλθει υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ακολούθως θα οδηγηθούν προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η πρόταση, η οποία ετοιμάστηκε από την επιτροπή τεχνοκρατών και τους επιστήμονες, αφορά σε χαλαρώσεις που θα δοθούν σε δύο στάδια και θα ξεκινήσουν την πρώτη Μαρτίου.

Σύμφωνα με αυτήν επιστρέφουν τη Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές πρώτης και δευτέρας Λυκείου, επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια για προσωπική εκγύμναση (personal training), τα φροντιστήρια, τα ωδεία και οι σχολές χορού για μαθήματα ένας προς έναν.

Μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου, αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίων στα σχολεία, εάν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου θα παραμείνουν τα sms, το κέρφιου στις εννέα το βράδυ καθώς και οι υπόλοιποι περιορισμοί στις διακινήσεις.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν μόνο οι χαλαρώσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Εάν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέπει, τότε η πρόθεση είναι να ανοίξει η εστίαση στις 15 ή στις 16 Μαρτίου, να καταργηθούν τα sms και να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι δέκα ατόμων σε σπίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που κλείδωσαν στο Υπουργικό-Τι ανοίγει και ποιοι περιορισμοί παραμένουν

Πιάνει το στόχο των εμβολιασμών η Κύπρος

Πολύ θετικό στοιχείο, κάτι που θα βοηθήσει στην άρση των περιορισμών στη συνέχεια, είναι το γεγονός ότι η Κύπρος έχει πιάσει, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τους στόχους που τέθηκαν για τους εμβολιασμούς.

Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον εμβολιασμό, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω.

Το πλάνο εμβολιασμού κινείται με γοργούς ρυθμούς, αυξάνοντας την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών και στις ευπαθείς ομάδες, παράλληλα με τον εμβολιασμό ανά ηλικία. Μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν συνολικά 64,562 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 44,239 αφορούν σε άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου και οι 20,323 άτομα που έλαβαν και τη δεύτερη δόση και ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε εννέα Κέντρα Εμβολιασμού σε όλες τις Επαρχίες, από συνολικά 20 συνεργεία. Σε λειτουργία βρίσκονται δύο μεγάλα Εμβολιαστικά Κέντρα, στην Κρατική Έκθεση, Λευκωσία, και στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό δυναμικότητας 15 και 10 συνεργείων αντίστοιχα. Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν τη λειτουργία τους Εμβολιαστικά Κέντρα στην Πάφο και την Λάρνακα, δυναμικότητας εφτά συνεργείων έκαστο. Σε πλήρη ανάπτυξη των Κέντρων Εμβολιασμού, θα μπορούν να διενεργούνται μέχρι και 15,000 εμβολιασμοί την ημέρα.

ΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας