Διαδικτυακά σεμινάρια διοργάνωσε το ΥΠΠΑΝ με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών

Δύο διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα ψυχολογικής στήριξης των μαθητών/μαθητριών κατά την περίοδο της πανδημίας, διοργάνωσε, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη της κοινότητας και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία, η Δρ Μόνικα Σιακού, Μέλος της πιο πάνω Επιτροπής, Αν. Καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, παρουσίασε στις 11 Φεβρουαρίου 2021, το θέμα: «Η θωράκιση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών του δημοτικού σχολείου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, μέσα από την καθημερινή διδασκαλία».

Η Δρ Μαρία Καρανικόλα, Αν. Καθηγήτρια στο ΤΕΠΑΚ, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, παρουσίασε στις 23 Φεβρουαρίου 2021 το θέμα «Πανδημία COVID-19:  Μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα βιώματα ψυχικής επιβάρυνσης;».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου χαιρέτισε και τα δύο σεμινάρια, τα οποία είχαν την στήριξη του Προέδρου της Επιτροπής Δρ Κωνσταντίνου Φελλά, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, με γνώμονα την όσο καλύτερη διαχείριση της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών μας όλων των ηλικιών σε αυτή ιδιαίτερα την περίοδο, προτίθεται να συνεχίσει την ενδυνάμωση και στήριξη των εκπαιδευτικών στα θέματα διαχείρισης της πανδημίας και της ψυχικής στήριξης παιδιών, παρουσιάζοντάς τους εισηγήσεις από ειδικούς και προτείνοντας λύσεις στην καθημερινότητα του έργου τους με τα παιδιά, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά και για αυτό το σκοπό θα αξιοποιηθούν τόσο η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας όσο και η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας