Δευτέρα 8 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ψάχνει στην Κύπρο δύο άτομα που του έσωσαν τη ζωή πριν από 40 χρόνια ο Μάκης Λάζος

  22/02/2021 09:05
Ψάχνει στην Κύπρο δύο άτομα που του έσωσαν τη ζωή πριν από 40 χρόνια ο Μάκης Λάζος

Ψάχνει στην Κύπρο δύο άτομα που του έσωσαν τη ζωή πριν από 40 χρόνια ο Μάκης Λάζος

  22/02/2021 09:05

Με μια συγκινητική έκκληση στο διαδίκτυο Κύπριος που διαμένει στη Βρετανία, άρχισε να αναζητεί δύο άνδρες που του έσωσαν τη ζωή στη Λάρνακα πριν από 40 χρόνια προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 1981, όπως αναφέρει ο Μάκης Λάζος, όταν ενόσω ήταν στο σπίτι του, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία. Είχε πάθει έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά δεν το είχε αντιληφθεί. Στις απέλπιδες προσπάθειές του να βρει βοήθεια, βγήκε στο δρόμο και προσπαθούσε να σταματήσει κάποιο αυτοκίνητο. Τυχαία εκείνη την ώρα, όπως αναφέρει κι ενώ νόμιζε ότι έχει φτάσει το τέλος του, πέρασε μια μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες νεαρούς. Τους ανέφερε τι είχε γίνει και έφεραν ταξί που τον μετέφερε στο νοσοκομεία. Όπως λέει 40 χρόνια μετά, ένιωσε την ανάγκη να τους αναζητήσει για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, αφού το είχε βάρος στη συνείδησή του.

Αυτούσια η ανάρτησή του

«Έκκληση για όλους του Σκαλιώτες

Αγαπητοί μου φίλοι θα ήθελα να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω δύο παιδιά που μου σώσανε τη ζωή τον Αύγουστο του 1981. Η πιο πάνω φωτογραφία τραβήχθηκε στην Αγία Νάπα το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 1981. Το βράδυ εγώ με δύο άλλους συγγενείς πήγαμε για ποτό στο Ανώνυμος Pub στην Λάρνακα. Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι της κουνιάδας μου, η γυναίκα μου και τα μικρά παιδάκια μας κοιμηθήκανε. Εγώ πήγα στο διαμέρισμα που μας παραχώρησε ο κουνιάδος μου. Όταν ξάπλωσα να κοιμηθώ άρχισα να ιδρώνω και να θέλω αέρα. Νόμισα ήταν η ζέστη του καλοκαιριού και αποφάσισα να κάνω ένα κρύο shower (μπάνιο) για να δροσιστώ. Μόλις το κρύο νερό άγγιξε το σώμα μου ένιωσα τη ζωή να φεύγει από μέσα μου. Μόλις κατάφερα να βγω από το shower, φόρεσα ένα τζιν και πήγα στον κάτω όροφο για βοήθεια. Είχα τα χάλια μου. Η κυρία στο κάτω διαμέρισμα αρνήθηκε να με βοηθήσει επειδή έλειπε ο άντρας της από το σπίτι, αν και είχε παιδιά της εφηβείας και ήξερε ποιος είμαι. Εγώ με μεγάλη ευγένεια απολογήθηκα και τα κατάφερα να κατέβω πιο κάτω, νομιζόμενος ότι υπήρχε ακόμα ένα διαμέρισμα, αλλά δεν υπήρχε και βρέθηκα στο πεζοδρόμιο. Δεν είχα δύναμη να σταθώ στα πόδια μου. Σερνόμουνα στο πεζοδρόμιο, κλαίγοντας για τα παιδάκια μου τη νέα γυναίκα μου για μένα και δεν υπήρχε ψυχή να με βοηθήσει. Προσπαθούσα να σταματήσω περαστικά αυτοκίνητα αλλά αυτοί πατούσαν γκάζι. Όταν ένιωθα ότι αυτό ήταν το τέλος μου, δύο νεαρά παιδιά πάνω σε μία μοτοσικλέτα εμφανίστηκαν και σταμάτησαν ίσως από περιέργεια. Τους παρακάλεσα να με πιστέψουν ότι ήμουν πολύ άρρωστος. Μου είπαν εντάξει. Περίμενε και θα έρθουμε πίσω. Ήθελα να τους πιστέψω. Αυτά τα αγνά παιδιά, σε λίγο επέστρεψαν με ένα ταξί και με πήραν στο νοσοκομείο. Είχα πάθει μεγάλο καρδιακό έμφραγμα και όλη αυτή η καθυστέρηση μου έκανε μεγάλη ζημιά στο μυοκάρδιο. Έμεινα τέσσερις εβδομάδες στο κρεβάτι στο νοσοκομείο Λάρνακας και μετά ήρθε ο γιατρός από την Αγγλία και με έφερε σπίτι. Από τότε ήθελα να βρω αυτά τα καλά παιδιά να τα ευχαριστήσω και δεν τα κατάφερα. Με ενοχλεί η συνείδησή μου γιατί δεν προσπάθησα ποιο πολύ πριν. Η όλη ιστορία συνέβη στη Λάρνακα. Σας παρακαλώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας. Μάκης Λάζος

Υ.Γ Σταματήστε το κάπνισμα και μην κάνετε ποτέ κρύο shower εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα»

Όποιος μπορεί να βοηθήσει τον κ. Λάζο, μπορεί να στείλει μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας