Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο ψυγείο η Κύπρος-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, επικίνδυνοι οι δρόμοι στα ορεινά

  18/02/2021 06:58
Στο ψυγείο η Κύπρος-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, επικίνδυνοι οι δρόμοι στα ορεινά

Στο ψυγείο η Κύπρος-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, επικίνδυνοι οι δρόμοι στα ορεινά

  18/02/2021 06:58

Στην κατάψυξη παραμένει η Κύπρος, με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Λόγω των καιρικών συνθηκών και του παγετού, δημιουγήθηκαν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανοικτοί μόνο για οχήματα με εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

  • Κακοπετριάς – Pinewood – Πεδουλά 
  • Πεδουλά – Προδρόμου
  • Προδρόμου – Πλατρών
  • Προδρόμου – Λεμύθου
  • Παλαιχωρίου – Αγρού
  • Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδίου – Πλατανιστάσας – Άλωνας - Πολύστυπου - Λαγουδερών 
  • Πλατανιστάσας – Κάτω Μονής

Επίσης, ανοικτοί αλλά ολισθηροί λόγω παγετού είναι οι δρόμοι:

  • Κακοπετριάς – Καρβουνά
  • Πεδουλά – Κύκκου

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Η πρόβλεψη της Μετεωργολογικής Υπηρεσίας:

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά, στα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, που σταδιακά θα διαλυθεί, αλλά στα ψηλότερα ορεινά θα παραμείνει. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα δυτικά παράλια. Στα ορεινά, τα ημιορεινά, αλλά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και στα νοτιοδυτικά παράλια, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά.

Την Κυριακή παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 8 εκατοστά.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας