Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«ΩΣ ΔΑΜΕ»-Ξανά στους δρόμους οι πολίτες το ερχόμενο Σάββατο

  16/02/2021 13:22
«ΩΣ ΔΑΜΕ»-Ξανά στους δρόμους οι πολίτες το ερχόμενο Σάββατο

«ΩΣ ΔΑΜΕ»-Ξανά στους δρόμους οι πολίτες το ερχόμενο Σάββατο

  16/02/2021 13:22

Στους δρόμους για άλλη μια φορά βγαίνουν οι πολίτες το Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την υπέρμετρη βία που χρησιμοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, όσο και για τα μέτρα της πανδημίας. Μέσα από την εκδήλωση που δημιουργήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην διαφθορά και τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία. Την ίδια στιγμή ζητούν την άμεση απόσυρση κατηγοριών για τους 11 συλληφθέντες της 13ης Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση καλεί του πολίτες να ξαναβγούν στους δρόμους και να διαδηλώσουν τονίζοντας ότι η βίαιη καταστολή και αστυνομική βαρβαρότητα που αντιμετωπίσαμε στις 13 Φλεβάρη από την κυβέρνηση Αναστασιάδη δικαιώνουν απόλυτα τους λόγους για τους οποίους βγήκαμε και ξαναβγαίνουμε στους δρόμους.

«Το Σάββατο λοιπόν στους δρόμους ξανά για να βροντοφωνάξουμε:

ΩΣ ΔΑΜΕ με τον κρατικό αυταρχισμό και τη φίμωση της αντίθετης άποψης

ΩΣ ΔΑΜΕ με την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας

ΩΣ ΔΑΜΕ με τη διαφθορά»

Η ανακοίνωση συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι η 13η Φλεβάρη έδειξε ξεκάθαρα πως το τελευταίο που ενδιαφέρει τις αρχές είναι η δημόσια υγεία. Η απόπειρα τρομοκράτησης δεν θα περάσει.

Ανάμεσα στις απαιτήσεις του είναι:

  • Επενδύσεις για τη δημόσια υγεία και παιδεία, όχι για την αστυνομία & τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Τέλος στη διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής, με παράλληλη διασφάλιση της προστασίας των ευάλωτων ομάδων
  • Άμεσα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, μεταναστριών και αιτητών ασύλου που επηρεάζονται από την πανδημία.
  • Τέλος στον πόλεμο εναντίον του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  • Τέλος στην απαγόρευση διαδηλώσεων.
  • Τέλος στην αστυνομική βία και άμεση απόσυρση της φονικής αύρας νερού με την ευφάνταστη ονομασία Αίαντας από τους δρόμους μας.
  • Άμεση απόσυρση κατηγοριών για τους 11 συλληφθέντες της 13ης Φλεβάρη»

«Θα αντισταθούμε στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Θα αντισταθούμε στον αυταρχισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα ανοίξουμε δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν.

Δεν θα μας σταματήσουν ούτε τα γκλοπς, ούτε τα σπρέυ πιπεριού, ούτε οι Αίαντες. Καλούμε την Αστυνομία να απέχει από την κινητοποίησή μας έχοντας αποδείξει ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η διαδήλωση θα έχει ειρηνικό χαρακτήρα και θα περιφρουρηθεί. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την πορεία μας, να ρυθμίσουμε την κυκλοφορία και να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα καλύτερα από όσα έδειξε να μπορεί πράξει το σώμα».

Αναφερόμενοι στο περιστατικό όπου αστυνομικός πατάει διαδηλωτή στον λαιμό ενώ αυτός βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος και η ευθεία βολή συμπιεσμένου νερού από τον Αίαντα σε μια κοπέλα που διέπραξε το «έγκλημα» να χορεύει στο πεζοδρόμιο, σχολιάζουν ότι είναι το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της «δικαιοσύνης» της Γιολίτη.

«Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες να συνυπογράψουν και να συμπορευθούν μαζί μας. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις.

Τονίζουμε ξανά πως οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκάθαρο αντιφασιστικό και ταξικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου εθνικιστικά και θρησκευτικά σύμβολα και συνθήματα δεν είναι ευπρόσδεκτα. #ωςδαμε20_2 #enough20_2»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας