Έτοιμοι για την επιστροφή οι δάσκαλοι-Η έκκληση της ΠΟΕΔ στους γονείς

Την επιθυμία να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά μέσα στα σχολεία, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών πάντα σε πλαίσιο ασφάλειας και υγείας, εξέφρασε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των μαθητών και μαθητριών της Δημοτικής Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες από την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, η κα. Βασιλείου είπε ότι στις 8 Φεβρουαρίου παιδιά και εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων επιστρέφουν στον χώρο που ανήκουν, στις τάξεις και στις σχολικές αυλές, κάτω από τις οδηγίες των πρωτοκόλλων, με την ελπίδα η χρονιά να κυλήσει ομαλά, χωρίς απρόοπτα μέχρι και το τέλος της.

«Η μικρή κοινωνία των σχολείων μας στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι παρόλες τις δυσκολίες, σύντομα θα επανέλθουμε στην ομαλότητά. Εναπόκειται σε όλους μας η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων και για τον λόγο αυτό καλούμε και τους γονείς όπως συμβουλεύσουν τα παιδιά, ιδιαίτερα στην τήρηση των αποστάσεων και στο συχνό πλύσιμο χεριών και βεβαίως να αποτελέσουν και οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά τους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία και τους συναδέλφους έτσι ώστε να διευθετηθούν οι όποιες δυσκολίες ή προβλήματα εντοπιστούν στα Δημοτικά Σχολεία κατά την επαναλειτουργία τους», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε η κα. Βασιλείου, «να μην ξεχνούμε βέβαια ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία έχουν επαναλειτουργήσει από τις αρχές Ιανουαρίου και οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν να είναι στην πρώτη γραμμή, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια».

Ασφαλώς, συνέχισε, τα προβλήματα και τα ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία δεν θα εξαλειφθούν.

«Οι εκπαιδευτικοί καλούνται και πάλι να ανταποκριθούν στο αυξημένο βάρος που υπάρχει λόγω της πανδημίας, προσπαθώντας να συνδυάσουν την τήρηση των πρωτοκόλλων από την μια και την εκπαιδευτική διαδικασία από την άλλη. Με τα παιδιά πολλές φορές να έχουν την ψυχολογική πίεση που προκαλεί και σε αυτά ο εγκλεισμός και η πανδημία. Παρόλες όμως τις δυσκολίες οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή τη δοκιμασία που περνά η χώρα μας», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι μέχρι στιγμής «είμαστε ικανοποιημένοι όσον αφορά την κάλυψη των δεικτών επάρκειας και επιτυχίας».

«Αυτό ήταν αποτέλεσμα τόσο της διά ζώσης εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο όσο και της πολύ καλής προσπάθειας που γίνεται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επιθυμία όλων να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά μέσα στα σχολεία μας, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών πάντα σε πλαίσιο ασφάλειας και υγείας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες