Προς νέα περιοριστικά μέτρα στα κατεχόμενα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Τριάντα δύο νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του αριθμού ρεκόρ των 52 ημερησίων περιστατικών, ανακοίνωσε στη «βουλή» ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί, ενώ ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ ανέφερε ότι η ανώτερη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Την ίδια ώρα ο τ/κ ιατρικός σύλλογος ζητεί ολικό λοκντάουν πριν ξεπεραστούν τα όρια του συστήματος υγείας, ενώ δημοσιεύματα φέρουν τον αριθμό των ασθενών στην εντατική να ανήλθε στους 9. Γιατρός της εντατικής δήλωσε σε τ/κ ΜΜΕ ότι από τους 9 οι 2 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, 20.000 δόσεις Sinovac ήρθαν το πρωί από την Τουρκία στο ψευδοκράτος με πτήση ειδικού αεροσκάφους – ασθενοφόρου.

Υπάρχει σοβαρή διασπορά κρουσμάτων δήλωσε ο κ. Πιλλί και κάλεσε όλους να κάνουν αυτό που τους αναλογεί εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αυξηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο η εργασιακή ασφάλειά τους στο νέο νοσοκομείο Λευκωσίας δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί και γι’ αυτό οι νοσηλευτές αρνούνται να το στελεχώσουν. Στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας που λειτουργεί ως νοσοκομείο πανδημίας τώρα, νοσηλεύονται 80 – 90 ασθενείς με κορωνοϊό και περίπου 200 επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι υπό παρακολούθηση στα ξενοδοχεία καραντίνα.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οδηγεί το «υπουργείο υγείας» στο να σχεδιάζει να καλέσει σε «επιστράτευση» συνταξιούχους του ιατρικού κλάδου, γιατρούς και νοσηλευτές, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες σε νοσηλεία. Τ/κ ιστοσελίδες φιλοξενούν δηλώσεις γιατρών και εκπροσώπων νοσηλευτών για την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στο νοσοκομείο πανδημίας στη Λευκωσία και πως το προσωπικό που έχει απομείνει να εργάζεται, είναι στα όριά του.

Πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι σε διάφορα νοσοκομεία βρίσκονται σε απομόνωση ως επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με εκείνους του νοσοκομείου στη Λευκωσία να βρίσκονται στην πιο δύσκολη κατάσταση, αφού στο εν λόγω νοσοκομείο εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις από το ΔΣ του ΡΙΚ-«Μετά την 1η Απριλίου θα καταβληθούν οι μισθοί»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ