Δυσαρέσκεια γονέων για τις αποφάσεις για τα σχολεία-«Η παιδεία, κατάντησε φτωχός συγγενής»

Την έντονη δυσαρέσκεια, καθώς και τον προβληματισμό της, για την απόφαση της Κυβέρνησης για επιστροφή των παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αντί της Δευτέρας, 1 Φεβρουαρίου 2021 που ήταν η αρχική της θέση, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

«Παρόλες τις προσπάθειες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων/κηδεμόνων να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους/τις μαθητές/τριες του δημοτικού κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχουμε παρατηρήσει ότι οι μαθησιακές ανάγκες δεν καλύπτονται πλήρως. Ταυτόχρονα, με τη φυσική παρουσία των μαθητών το σχολείο επιτελεί σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μας και την ισορροπημένη ψυχολογική τους κατάσταση», προσθέτει.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει την απογοήτευση της «γιατί η παιδεία του τόπου, κατάντησε ο φτωχός  συγγενής αυτής της κρίσης ενώ καλούμαστε εμείς οι γονείς, να αναλάβουμε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μας αναλογεί και ρόλους που δεν είναι της αρμοδιότητας μας».

«Για τις όποιες πιθανές ελλείψεις και μαθησιακά κενά των παιδιών, την ευθύνη θα φέρει το κράτος και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Δεν θα ανεχτούμε άλλη παράταση της μη λειτουργίας των σχολείων και συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, να διαβεβαιώσει δημόσια, ότι θα λάβει τα μέτρα που χρειάζονται, ούτως ώστε στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς η διδακτέα ύλη να έχει καλυφθεί, σε ικανοποιητικό βαθμό, για τα παιδιά όλων των τάξεων», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη