Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επικίνδυνα παιχνίδια κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά (pics)

  27/01/2021 17:55
Επικίνδυνα παιχνίδια κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά (pics)

Επικίνδυνα παιχνίδια κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά (pics)

  27/01/2021 17:55

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Παιχνιδιών διενεργήθηκε την περίοδο 30/11/2020 – 18/12/2020 από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων.

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει πως η  εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 114 καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι.

Πιο συγκεκριμένα σε 6 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 9 περιπτώσεις έγιναν γραπτές συστάσεις στους οικονομικούς φορείς.

Περαιτέρω, σε άλλες 12 περιπτώσεις έγιναν προφορικές συστάσεις στους οικονομικούς φορείς και σε 1 περίπτωση δόθηκε ειδοποίηση προσκόμισης πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για τυχόν παιχνίδια που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται.

Tέλος, η Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, www.consumer.gov.cy έχει αναρτηθεί το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας