Κυριακή 17 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Γιατί παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια-Πονοκέφαλος οι χώροι εστίασης

  27/01/2021 13:48
Γιατί παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια-Πονοκέφαλος οι χώροι εστίασης

Γιατί παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια-Πονοκέφαλος οι χώροι εστίασης

  27/01/2021 13:48

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν για τα γυμναστήρια αλλά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στο Τρόοδος, κλήθηκε να σχολιάσει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων, για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων. 

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, «αυτά δείχνουν και τη νοοτροπία μας, σαν λαός. Είδαμε εκατοντάδες να σπεύδουν και να έχουν ως δικαιολογία ότι θα περπατούσαν στα μονοπάτια της φύσης. Θα ανακοινωθεί σήμερα πως θα απαγορευθεί η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι 3+6 αποφάσεις για το unlock-Τι ανοίγει, οι χαλαρώσεις και οι περιορισμοί

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, «η κατάσταση αξιολογείται για θέατρα και χώρους εστίασης. Για το τι ανοίγει και τι όχι, λαμβάνεται υπόψη η επικινδυνότητα. Υπάρχει πλάνο και έχουν μπει δείκτες για να γίνει η αποκλιμάκωση που είναι η αθροιστική επίπτωση στα Νοσοκομεία και στο ποσοστό θετικότητας. Έχουμε υπόψη μας τις επόμενες φάσεις, αλλά θα δούμε ανάλογα με την εικόνα. Είναι και ο πολιτισμός, αλλά και ο αθλητισμός που μας απασχολούν».

Ενώ για τα γυμναστήρια, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «λαμβάνουμε υπόψη τον παράγοντα επικινδυνότητα. Κρούσματα υπήρχαν σε γυμναστήρια και αθλητικούς χώρους. Κάνουμε αξιολόγηση του ρίσκου μετάδοσης και έτσι προχωρούμε, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας