Πρόταση για βελτίωση ανταγωνιστικότητας της υπαίθρου ενέκρινε το Υπουργικό

Πρόταση υπό τον τίτλο «Πραγματοποίηση έργων τοπικού χαρακτήρα με τουριστική πτυχή» με στόχο την υλοποίηση δράσεων και έργων, τα οποία έχουν καθαρά τουριστική πτυχή και δύνανται να συμβάλουν θετικά στην τοπική τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Απώτερος στόχος του Προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών περιοχών, η αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος για τους επισκέπτες και κατ’ επέκταση, η αύξηση της επισκεψιμότητας από ντόπιους και ξένους περιηγητές στην ενδοχώρα.

Αναφέρει ότι δικαιούχοι είναι τα Κοινοτικά Συμβούλια, τα οποία μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα τους μέχρι και τις 31.3.2021 και ώρα 13:00.

Τα έργα και δράσεις που δύνανται να επιδοτηθούν αφορούν, σύμφωνα με το Υφυπουργείο Τουρισμού, την διαμόρφωση χώρων με αξιοποίηση παραδοσιακών κοινοτικών οικημάτων ή κοινοτικής ιδιοκτησίας, για προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών τεχνών, επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων.

Σημειώνει ότι παραδείγματα αποτελούν η δημιουργία επισκέψιμων βιωματικών εργαστηρίων με εξειδίκευση στην κυπριακή οικοτεχνία και χειροτεχνία, βιωματικών εργαστηρίων καλλιτεχνικών έργων όπως ζωγραφικής, γλυπτικής κ.ά. 

Επίσης, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι αφορούν παρεμβάσεις για αισθητική αναβάθμιση των Κοινοτήτων ή/και για ανάδειξη  της αγροτικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας.

Προσθέτει ότι ενδεικτικές δράσεις είναι η τοποθέτηση πινακίδων εξειδικευμένης μορφής για προβολή των πυρήνων των χωριών και σημείων ενδιαφέροντος, σχεδιασμός και υλοποίηση έργων τοπιοτέχνησης μέσω των οποίων να δίνεται χρώμα στην Κοινότητα, αντικατάσταση διαφημιστικών ομπρελών με ομπρέλες / σκέπαστρα ομοιόμορφης αισθητικής κ.ά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας