Επιστρέφουν Δημοτικά και τελειόφοιτοι Λυκείου στις 8 Φεβρουαρίου

Κλείδωσαν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Νηπιαγωγεία, Προδημοτικές και Δημοτικά επιστρέφουν κανονικά στα σχολεία, ενώ η Κυβέρνηση ικανοποίησε και το αίτημα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών στα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Τα νηπιαγωγεία και οι προδημοτικές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα, ενώ από τις 8 Φεβρουαρίου επιστρέφουν στα θρανία τους και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Την ίδια ημέρα επιστρέφουν και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι τελειόφοιτοι των Τεχνικών Σχολών, για τους οποίους ασκήθηκαν πιέσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού οι Παγκύπριες Εξετάσεις  άρχισαν να πλησιάζουν. Όσον αφορά στους υπόλοιπους μαθητές της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, παραμένουν στο σπίτι και πραγματοποιούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, για λίγες ημέρες ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι 3+6 αποφάσεις για το unlock-Τι ανοίγει, οι χαλαρώσεις και οι περιορισμοί

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι γονείς Δημοτικής

Μπορεί η επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά να έχει εξασφαλιστεί, ωστόσο οι γονείς δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, η συζήτηση γινόταν για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, από την αρχή του μήνα και όχι τη δεύτερη εβδομάδα.

«Εμείς θεωρούμε πως οι μαθητές έπρεπε να βρίσκονται ήδη στα θρανία τους. Μένουμε ανικανοποίητοι από την απόφαση και θα θέλαμε να μας απαντήσουν οι ειδικοί αν το μεγάλο πρόβλημα και η μεγάλη του ιού γίνεται μέσα στα σχολεία, από τη στιγμή που τα ¾ της κοινωνίας βρίσκεται έξω και εργάζεται».

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κληθείς να σχολιάσει αν αλλάξει η σύστασή τους, όσον αφορά στην χρήση μάσκας από τους μαθητές των Δημοτικών, ανέφερε πως δεν έχει ληφθεί κάποια διαφορετική απόφαση και οι μαθητές δεν χρειάζεται να φέρουν μάσκα στα σχολεία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού-Τι ανοίγει, πότε και οι περιορισμοί

Σε δηλώσεις του στον Ant1, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε πως αποφασίστηκε η κλιμακωτή άρση των μέτρων και να επαναλειτουργήσει σταδιακά η κοινωνία και κρίθηκε προτιμότερο στις 8 Φεβρουαρίου να επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και να επιστρέψουν οι τελειόφοιτοι στα σχολεία τους.

«Θα ακολουθήσουν και οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης τις επόμενες εβδομάδες. Δεν μπορούμε να προαναγγέλλουμε ημερομηνίες γιατί θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις συστάσεις που γίνονται από τους ειδικούς, που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, ακούνε τι γίνεται διεθνώς, έχουμε μεταλλάξεις, έχουμε τα στοιχεία, όμως η προσπάθεια που κάνουμε είναι διπλή. Από τη μία να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και το σύστημα της υγείας, αλλά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στα σχολεία η κανονικότητα είναι η εκπαίδευση των παιδιών, είναι η μάθηση. Μας καλύπτει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και λόγοι κοινωνικότητας, είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας. Όλοι συμφωνούμε πως το συντομότερο δυνατό πρέπει να επιστρέψουν».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

«Σε συνέχεια των σημερινών Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η φοίτηση με φυσική παρουσία για τους μαθητές/μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων και της Γ΄ τάξης των Λυκείων, Τεχνικών καθώς της αντίστοιχης των Ιδιωτικών Σχολείων αρχίζει από τη Δευτέρα 08/02/2021.

Σημειώνεται πως στο μεσοδιάστημα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία μέχρι και τη λήψη νέων αποφάσεων.

Την επόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί, όπως και άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, rapid test, σύμφωνα με ανακοινώσεις που θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας».

Δειτε Επισης

Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»