«Αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο τη μεταρρύθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης»

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της ΤΑ, αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, σημειώνοντας την ανάγκη για μια βιώσιμη, αποτελεσματική και λειτουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο κ. Νικολαϊδης αναφέρει πως όλοι αναγνωρίζουν ότι «το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ξεπερασμένο και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών».

Επιπρόσθετα, συνεχίζει «όλοι συμφωνούν ότι στην σύγχρονη εποχή, οι τοπικές αρχές πρέπει να έχουν οικονομική αυτοτέλεια και διοικητική ευελιξία ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες ποιοτικές λύσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σημειώνει ότι οι τοπικές αρχές της Κύπρου πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα διακυβέρνησης και στη βάση επιστημονικών δεδομένων των τεχνοοικονομικών μελετών που έγιναν, ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Αυτή, προσθέτει, ήταν και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο αποτελούσε προϊόν μακράς διαβούλευσης των τοπικών αρχών με το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία σε δύο ξεχωριστές Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης Δήμων.

«Ωστόσο, παρατηρούμε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας», υπογραμμίζει ο Νίκος Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι, για το λόγο αυτό, η Ένωση Δήμων, με ομόφωνη απόφαση, κάλεσε Κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα να διατηρήσουν τις βασικές θέσεις του νομοσχεδίου ώστε η μεταρρυθμιστική προσπάθεια να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Το μείζον είναι να προχωρήσουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώσιμη, αποτελεσματική και λειτουργική προς όφελος της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών