Κραυγή απόγνωσης από εγκλωβισμένη μητέρα-«Έχει ένα μήνα να δω τα μωρά μου»

Εδώ και ένα μήνα βρίσκεται μακριά από τα παιδιά της και αδυνατεί να τα επισκεφθεί, λόγω των μέτρων για αναχαίτηση της πανδημίας, η κ. Μαρία, η οποία σήμερα βρέθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, αναμένοντας με τις ώρες την έγκριση των Τουρκοκυπρίων, ώστε να μεταβεί στο Ριζοκάρπασο, χωρίς όμως να της επιτραπεί.

Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Μαρία, εμφανώς απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και το ότι δεν μπορεί να δει τα παιδιά της, ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας την παρέμβαση και τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.   

«Είμαι εγκλωβισμένη και διαζευγμένη με δυο παιδιά ανήλικα, το ένα έξι και το άλλο τεσσάρων ετών, και έχει ένα μήνα που δεν μπορώ να τα δω. Καταφέρνω από το Υπουργείο των Τούρκων να μου δίνουν άδεια για να πάω και έρχομαι εδώ στο οδόφραγμα και βλέπω τριάντα αυτοκίνητα τούρκικα να περνάνε, τρία αυτοκίνητα με ελληνικές ταμπέλλες, βλέπω λεωφορεία με άλλους τόσους επιβάτες Τουρκοκύπριους να περνούν, και να έρχονται σε εμένα και να μου λένε δεν με αφήνουν να περάσω γιατί δεν έχω χαρτί ότι πάω δουλειά στη Λευκωσία και επιστρέφω».

Όπως ανέφερε η κ. Μαρία, «εγώ πριν δυο βδομάδες, επειδή γνώριζα ότι οι Τουρκοκύπριοι έρχονται Λευκωσία και δούλευαν κανονικά, πήρα στο Προεδρικό και έκανα αίτημα όπως γίνεται το ίδιο και με εμάς τους εγκλωβισμένους, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και αυτοί μου είπαν αν δεν μπούμε σε καραντίνα δεν μπορούμε να πάμε. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν όλα τα δικαιώματα, και εμείς που είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα»..

Τα παιδιά της, όπως είπε, «είναι με τους γονείς μου που διαμένουν, αλλά μέχρι πόσο θα είναι αυτή η κατάσταση; Τα παιδιά μου με περίμεναν σήμερα… Αλλά κάθε φορά που έρχομαι εδώ, οι Τουρκοκύπριοι εδώ στο οδόφραγμα με ειρωνεύονται και γελούν και δεν με αφήνουν να περάσω…».

Δειτε Επισης

Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος