Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κραυγή απόγνωσης από εγκλωβισμένη μητέρα-«Έχει ένα μήνα να δω τα μωρά μου»

  26/01/2021 17:19
Κραυγή απόγνωσης από εγκλωβισμένη μητέρα-«Έχει ένα μήνα να δω τα μωρά μου»

Κραυγή απόγνωσης από εγκλωβισμένη μητέρα-«Έχει ένα μήνα να δω τα μωρά μου»

  26/01/2021 17:19

Εδώ και ένα μήνα βρίσκεται μακριά από τα παιδιά της και αδυνατεί να τα επισκεφθεί, λόγω των μέτρων για αναχαίτηση της πανδημίας, η κ. Μαρία, η οποία σήμερα βρέθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, αναμένοντας με τις ώρες την έγκριση των Τουρκοκυπρίων, ώστε να μεταβεί στο Ριζοκάρπασο, χωρίς όμως να της επιτραπεί.

Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Μαρία, εμφανώς απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και το ότι δεν μπορεί να δει τα παιδιά της, ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας την παρέμβαση και τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.   

«Είμαι εγκλωβισμένη και διαζευγμένη με δυο παιδιά ανήλικα, το ένα έξι και το άλλο τεσσάρων ετών, και έχει ένα μήνα που δεν μπορώ να τα δω. Καταφέρνω από το Υπουργείο των Τούρκων να μου δίνουν άδεια για να πάω και έρχομαι εδώ στο οδόφραγμα και βλέπω τριάντα αυτοκίνητα τούρκικα να περνάνε, τρία αυτοκίνητα με ελληνικές ταμπέλλες, βλέπω λεωφορεία με άλλους τόσους επιβάτες Τουρκοκύπριους να περνούν, και να έρχονται σε εμένα και να μου λένε δεν με αφήνουν να περάσω γιατί δεν έχω χαρτί ότι πάω δουλειά στη Λευκωσία και επιστρέφω».

Όπως ανέφερε η κ. Μαρία, «εγώ πριν δυο βδομάδες, επειδή γνώριζα ότι οι Τουρκοκύπριοι έρχονται Λευκωσία και δούλευαν κανονικά, πήρα στο Προεδρικό και έκανα αίτημα όπως γίνεται το ίδιο και με εμάς τους εγκλωβισμένους, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και αυτοί μου είπαν αν δεν μπούμε σε καραντίνα δεν μπορούμε να πάμε. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν όλα τα δικαιώματα, και εμείς που είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα»..

Τα παιδιά της, όπως είπε, «είναι με τους γονείς μου που διαμένουν, αλλά μέχρι πόσο θα είναι αυτή η κατάσταση; Τα παιδιά μου με περίμεναν σήμερα… Αλλά κάθε φορά που έρχομαι εδώ, οι Τουρκοκύπριοι εδώ στο οδόφραγμα με ειρωνεύονται και γελούν και δεν με αφήνουν να περάσω…».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας