Σάββατο 17 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σήμερα οι παρουσιάσεις για τα Σχέδια Χορηγιών της Νέας Προγραμματικής Περιόδου

  26/01/2021 07:05
Σήμερα οι παρουσιάσεις για τα Σχέδια Χορηγιών της Νέας Προγραμματικής Περιόδου

Σήμερα οι παρουσιάσεις για τα Σχέδια Χορηγιών της Νέας Προγραμματικής Περιόδου

  26/01/2021 07:05

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν αναμφίβολα τη ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας μιας χώρας, με την ύπαρξη και την ανάπτυξή τους να συνιστούν ουσιαστική προϋπόθεση για ένα υγιές επιχειρηματικό, αλλά και ευρύτερα κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Εξάλλου, ειδικά στη σύγχρονη εποχή, ολοένα και πιο αντιληπτά γίνονται απ’ όλους τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή πρακτικών εξοικονόμησης ενεργείας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον χώρο στον οποίο περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας, δηλαδή τις οικίες μας.

Σε αυτούς τους δύο άξονες, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα, καθώς και της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, είναι που εστιάζουν τα δύο πρώτα σχέδια χορηγιών τα οποία ετοιμάζεται να προκηρύξει στο αμέσως προσεχές διάστημα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, και τα οποία αφορούν στην προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Συνολικά, μέσω των σχεδίων χορηγιών θα διατεθούν εντός του 2021 πέραν των 90 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ βάσει των προτάσεων του Υπουργείου για νέα σχέδια, οι χορηγίες για την επταετία 2021-2027 αναμένεται να κυμανθούν περί τα €400 εκατομμύρια.

Οι οδηγοί, τόσο για το σχέδιο «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων» όσο και για το σχέδιο «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες», θα παρουσιαστούν προς τις επιχειρήσεις και προς τους πολίτες από την αρμόδια υπουργό Νατάσα Πηλείδου και το επιτελείο της, στο πλαίσιο ενημερωτικής διαδικτυακής ημερίδας.

Η ημερίδα, μέσω της οποίας το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα απευθυνθεί σε επιχειρήσεις και κοινό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, από τις 15:00μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ., και θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά.

Το σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα, και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με:

*Παραγωγή βρώσιμου και μη βρώσιμου πάγου.

*Υπηρεσίες αποσυναρμολόγησης άχρηστων αντικειμένων/μηχανών.

*Ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων.

*Χημεία τροφίμων & ποτών και εργαστήρια δοκιμών για βιομηχανικά προϊόντα.

*Σχεδίαση προϊόντων και ετοιμασία πρωτότυπων (prototypes) για σκοπούς βιομηχανικής παραγωγής.

*Ατμοκαθαριστήρια / Πλυντήρια ρούχων

*Start-ups στον μεταποιητικό τομέα.

Το δεύτερο σχέδιο, «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες», απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με δικαιούχους φυσικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες υφιστάμενων κατοικιών, ενώ ενδιαφέρει:

*Ειδικευμένους εμπειρογνώμονες ενέργειας.

*Ενεργειακούς ελεγκτές.

*Εγκεκριμένους εγκαταστάτες.

*Εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

*Εγκαταστάτες ηλιακών θερμικών συστημάτων.

*Εγκαταστάτες τεχνικών συστημάτων κτιρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Διαδικτυακή Παρουσίαση Σχέδιων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας και από την σελίδα του Facebook

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε με την IMH στο τηλέφωνο +357 22505555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@imhbusiness.com 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας