Τετάρτη 3 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εμβολιάστηκε σχεδόν το 40% των επαγγελματιών υγείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού

  25/01/2021 14:41
Εμβολιάστηκε σχεδόν το 40% των επαγγελματιών υγείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Εμβολιάστηκε σχεδόν το 40% των επαγγελματιών υγείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού

  25/01/2021 14:41

Σχεδόν το 40% των επαγγελματιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού έχει εμβολιαστεί για τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου. Την ίδια ώρα, οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων συνεχίζονται κανονικά στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου, Χρίστος Νικολάου, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί γύρω στους 510 επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Λεμεσού, σε σύνολο περίπου 1,300.

«Ο προγραμματισμός γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις, γιατί δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός», ανέφερε ο κ.Νικολάου, προσθέτοντας πως υπάρχουν επαγγελματίες υγείας, που ακόμη δεν έχουν απαντήσει στη σχετική επιστολή για εκδήλωση ενδιαφέροντος εμβολιασμού.

Σε σχέση με τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού, είπε πως το πρωί νοσηλεύονταν 54 άτομα.

Εν τω μεταξύ, κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 80 ετών στο κέντρο εμβολιασμού, που βρίσκεται στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, χωρίς να παρουσιάζεται ιδιαίτερη καθυστέρηση ή άλλα προβλήματα που κατέγραψε το ΚΥΠΕ την περασμένη εβδομάδα και που αφορούσαν τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ηλικιωμένων στον ίδιο χώρο αναμονής.

Μέχρι στιγμής, όπως μας αναφέρθηκε, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σε ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στη Λεμεσό, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο χώρο υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα για αντιμετώπιση των όποιων αλλεργικών αντιδράσεων.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στους εμβολιασμούς για Covid-19 εντάσσεται πλέον το Κέντρο Εμβολιασμού του Ιατρικού Κέντρου Λινόπετρας, που αναμένεται να δεχθεί, μεθαύριο Τετάρτη, άτομα άνω των 90 ετών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας