Τετάρτη 3 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα άλλες 1170 δόσεις του εμβολίου της Pfizer

  25/01/2021 12:30
Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα άλλες 1170 δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα άλλες 1170 δόσεις του εμβολίου της Pfizer

  25/01/2021 12:30

Η δεύτερη παρτίδα, με 1170 δόσεις, του εμβολίου της Pfizer δόθηκαν στην τ/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Η πρώτη παρτίδα των 1080 δόσεων είχε παραδοθεί την περασμένη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στην παρουσία τότε των δύο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδα Φυλαχτού και Τζενκ Σοϊντάν.

Το άσπρο φορτηγάκι, με συνοδεία δύο περιπολικών έως το σημείο ελέγχου της Δημοκρατίας, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μετέφερε στο τ/κ σημείο ελέγχου τα δύο κιβώτια με τα εμβόλια και επέστρεψε.

Οι δόσεις του εμβολίου Pfizer θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 65 ετών, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην τ/κ πλευρά, που έχει ξεκινήσει στα κατεχόμενα με την μέθοδο των ραντεβού.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εμβόλιο απαιτεί φύλαξη στους -70 βαθμούς Κελσίου και επειδή δεν υπάρχει τέτοιο όχημα μεταφοράς στην Κύπρο, στην τ/κ πλευρά παραδίδονται παρτίδες για άμεση χρήση εντός πέντε ημερών, ανάλογα με τις ποσότητες που φτάνουν στην Δημοκρατία, από την ΕΕ.

Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν οι δόσεις της Pfizer

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, o E/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού, ανέφερε ότι οι 1170 δόσεις παραδόθηκαν με ειδικό εξοπλισμό μεταφοράς.

Ο κ. Φυλαχτού είπε ότι πρόκειται για ένα ειδικό μικρό ψυγείο το οποίο διατηρεί την θερμοκρασία στους -70 ώστε να μεταφερθεί απευθείας η ποσότητα των συγκεκριμένων εμβολίων στα ψυγεία στα κατεχόμενα όπου διατηρούνται σε φύλαξη για να χρησιμοποιηθούν όποτε θέλουν οι Τ/κ, κάτι που – όπως είπε – δεν είχαν στη διάθεσή τους την περασμένη φορά και γι’ αυτό η πρώτη παρτίδα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί εντός 5 ημερών.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Τ/κ ανάλογα με το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας. Το ειδικό ψυγείο επιστράφηκε μετά την τοποθέτηση των δόσεων στα ψυγεία στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στην ε/κ πλευρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας